Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου - Μέρκελ - Σαρκοζί, την Τετάρτη Έκτακτη προπαρασκευαστική συνάντηση τόσο για την παρουσία του υπουργού Οικονομικών στη συνεδρίαση του Ecofin στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου όσο και για την τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού την Τετάρτη.

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_13/09/2011_406099

Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, ενώ η γαλλική προεδρία διέψευσε τηλεγράφημα 


Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου της Γερμανίδας καγκελάριου κ. Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, ενώ η γαλλική προεδρία διέψευσε τηλεγράφημα του Reuters ότι αναμένεται κοινή δήλωση Μέρκελ - Σαρκοζί για την Ελλάδα.



Το γραφείο του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί επιβεβαίωσε ότι το Παρίσι και το Βερολίνο θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αύριο Τετάρτη, σημειώνοντας ότι θα γίνει στο τέλος της ημέρας.
Ο Νικολά Σαρκοζί συζήτησε για το ζήτημα της κρίσης στην ευρωζώνη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπέϊ στο Παρίσι το απόγευμα αλλά δεν πραγματοποίησε δηλώσεις μετά.
Την ίδια στιγμή, ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στις 16: 00 την Τετάρτη, με αντικείμενο την παρακολούθηση της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
O κ. Παπανδρέου είχε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον αναπληρωτή υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη, τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Πέτρο Χριστοδούλου και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργο Ζανιά.
Μετέχουν επίσης ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος και ο Διευθύνων Σύμβουλος Απόστολος Ταμβακάκης.
Η συνεργασία αφορά την προετοιμασία τόσο της παρουσίας του κ. Βενιζέλου στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, όσο και την αυριανή συζήτηση που θα έχει μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός.
Tηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου - Γάλλου υπ. Οικονομικών
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουάν, είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η συνομιλία αυτή, σύμφωνα με τους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, είχε αντικείμενο την υλοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και το νέο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, ενώ παρόμοιο ήταν το αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του κ. Βενιζέλου με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Όπως, επίσης, έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, κατά την επικοινωνία Βενιζέλου- Μπαρουάν συζητήθηκε και η αναμενόμενη για Tετάρτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, του προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, και του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠE-ΜΠΕ, skai.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου