Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

"Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει", δηλώνει πρώην σύμβουλος της Bank of England - "Πολύπλοκη διαδικασία η έξοδος από το ευρώ"

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην επιδείνωση της οικονομίας της, δηλώνει ο Mario Blejer, πρώην σύμβουλος της Τράπεζας της Αγγλίας (Βank of England).
"Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει" προτρέπει ο Blejer, σύμβουλος του διοικητή της BOE, Mervyn King, για το διάστημα 2003 - 2008.
Κατά τον Blejer, τα προγράμματα διάσωσης της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ αποτελούν προγράμματα που οδηγούν σε ύφεση και αφήνουν την Ελλάδα με περισσότερο χρέος σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας της και χωρίς ανάπτυξη.
"Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, τότε τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και η Πορτογαλία, ενώ και η Ιρλανδία θα δεχθεί ασφυκτικές πιέσεις έστω και για μια συμβολικού χαρακτήρα χρεοκοπία", προσθέτει.
"Αυτά που συμβαίνουν τώρα είναι γελοία", υποστηρίζει παράλληλα ο πρώην σύμβουλος της ΒΟΕ και συνεχίζει "Εάν οι ανωτέρω χώρες κάνουν ότι πρέπει, ακολουθώντας πλήρως τα προγράμματά τους, τότε στα τέλη του 2012 η αναλογία χρέους προς ΑΕΠ θα είναι μεγαλύτερη από ότι το 2011".
Ωστόσο, ο ίδιος δεν συμμερίζεται τις απόψεις περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, κάνοντας λόγο για μια πολύπλοκη διαδικασία.

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου