Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Αιματοβαμμένη εξέγερση Πέντε νεκροί από πυρά ελεύθερων σκοπευτών στη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kosmos/25/79480

Δαμασκός: Την εν ψυχρώ δολοφονία πέντε ανθρώπων από πυρά ελεύθερων σκοπευτών κατήγγειλαν την Τρίτη ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Συρία. Σύμφωνα με τις αναφορές, άνδρες των συριακών δυνάμεων ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων που παρευρίσκονταν στις κηδείες θυμάτων της αιματηρής εξέγερσης στη χώρα.


Όπως καταγγέλλεται, το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Κφαρ Νουμπουζέχ.

Ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ εναντίον εκατοντάδων αντικαθεστωτικών στη διάρκεια της κηδείας ανθρώπων που σκοτώθηκαν μία ημέρα πριν, τη Δευτέρα, σε περιοχή κοντά στην πόλη Χάμα.

Τη Δευτέρα, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ναβί Πιλάι ανακοίνωσε ότι από την έναρξη της εξέγερσης -τον περασμένο Μάρτιο- έχουν σκοτωθεί πάνω από 2.600 άνθρωποι.

Μιλώντας κατά την έναρξη της 18ης συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ η Πιλάι εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν την υπερβολική χρήση βίας, χρησιμοποιώντας το βαρύ πυροβολικό κατά των διαδηλωτών».

Στη διάρκεια της συνόδου, υιοθετήθηκε πρόταση των ΗΠΑ, της ΕΕ και των τεσσάρων αραβικών χωρών του Συμβουλίου (Σαουδική Αραβία, Ιορδανία, Κατάρ και Κουβέιτ) με την οποία οποία ζητείται «η επείγουσα αποστολή ανεξάρτητης επιτροπής έρευνας» για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία.

Στην προηγούμενη έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στις 23 Αυγούστου, η Πιλάι είχε αναφέρει ότι οι νεκροί στη Συρία ήταν 2.200. Το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ επιμένει, πάντως, πως οι νεκροί ανέρχονται σε 1.400 -οι 700 ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και οι άλλοι 700 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου