Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Σόιμπλε: «Μην εγκαταλείψετε τη μάχη την ώρα που η κρίση δείχνει τα δόντια της»

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Να μην εγκαταλείψουν τη μάχη, την ώρα που η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη δείχνει τα δόντια της, συμβούλευσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τους Ευρωπαίους.
"Δεν συντρέχει λόγος για ηττοπάθεια", τόνισε ο κ. Σόιμπλε, που μίλησε σε μια διάσκεψη με περίπου 1.500 συμμετέχοντες, στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, και με χορηγούς της την ιταλική μη-κερδοσκοπική εκκλησιαστική οργάνωση 'Κοινότητα του Αγιου Εγίδιου' και την επισκοπή του Μονάχου.



 "Ως άνθρωποι, έχουμε την τάση να υπερβάλλουμε σε όλα. Πιθανόν, λοιπόν, να κινδυνεύουμε να υπερτονίσουμε και τις ανησυχίες μας, αναφορικά με την κρίση αυτήν", τόνισε επίσης ο κ. Σόιμπλε.
Απ την πλευρά του, ο Ιταλός ομόλογος του ο κ. Τρεμόντι επισήμανε ότι, "οι κυβερνήσεις στην ΕΕ έχασαν τον έλεγχο της κατάστασης στις συναλλαγματικές αγορές και ως εκ τούτου η ίδια η παραγωγική οικονομία βρέθηκε κάτω απ την εποπτεία των χρηματαγορών...".
Ο ίδιος χαρακτήρισε "τραγικό λάθος" το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις εμπιστεύθηκαν τις τραπεζικές διοικήσεις, επιτρέποντάς τους να αποφασίσουν, τελικά, εκείνες για τους κανόνες της λειτουργίας των τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου