Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Το Ιράν ανακοίνωσε ότι θα στείλει πολεμικά πλοία κοντά στα αμερικανικά χωρικά ύδατα

  Το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν ανακοίνωσε ότι θα στείλει εξοπλισμένα με κατευθυνόμενους πυραύλους πολεμικά πλοία στον Ατλαντικό Ωκεανό. Ενώ η Ουάσιγκτον επισήμανε ότι δεν παίρνει στα σοβαρά την ανακοίνωση αυτή.
Ο υπουργός Άμυνας του Ιράν Αχμάντ Βαχιντί ανακοίνωσε ότι πολεμικά πλοία θα αναπτυχθούν στον Αμερικανικό Ατλαντικό Ωκεανό κοντά στα χωρικά ύδατα της Αμερικής.



Ενώ ο αρχηγός του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού ναύαρχος Χαμπιμπολάχ Σαγιαρί δήλωσε τα εξής: «Επειδή είμαστε αντιμέτωποι με την καταπίεση και την απειλή της Ουάσιγκτον στα χωρικά μας ύδατα και εμείς θα έχουμε ισχυρή παρουσία κοντά στα αμερικανικά χωρικά ύδατα». Ο Σαγιαρί απέφυγε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πότε θα σταλούν τα πλοία.
Η είδηση ότι τα πλοία εξοπλίστηκαν με πυραύλους εμβέλειας 200 χιλιομέτρων σχολιάστηκε ως απειλή από τη διεθνή κοινότητα. Ενώ η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι το θέμα δεν ευσταθεί.
Κληθείς να σχολιάσει το θέμα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνει δήλωσε «Εμείς δεν παίρνουμε πολύ στα σοβαρά αυτές τις δηλώσεις, διότι δεν αντικατοπτρίζουν τις ναυτικές ικανότητες του Ιράν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου