Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόκληση για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα η "συμφωνία" Τουρκίας-ψευδοκράτους, τονίζει ο πρόεδρος Χριστόφιας

Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/

Μεγάλη απογοήτευση για τη ‘συμφωνία’ Τουρκίας – ψευδοκράτους για να επιδιώξει την έρευνα εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, τονίζοντας ότι «αυτή η πράξη αποτελεί πρόκληση όχι μόνο για την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά επίσης για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα».


Αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια της νέας Υπάτου Αρμοστή της Κένυας, με έδρα τη Ρώμη, Josephine Wangari Gaita, ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε στις δηλώσεις Ερντογάν ότι η Τουρκία θα παγοποιήσει τις σχέσεις της με την ΕΕ αν δεν βρεθεί λύση στο Κυπριακό μέχρι τη στιγμή που θα αναλάβει η Κύπρος την Προεδρία της ΕΕ και πως δεν θα αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και δεν θα εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ και των κρατών μελών.
«Πιστεύω ακράδαντα ότι αν πρόκειται να λύσουμε το Κυπριακό, όλες οι πλευρές πρέπει να επιδείξουν και να ενεργήσουν με την αναγκαία καλή θέληση, που είναι το βασικό στοιχείο το οποίο χρειάζεται για την επίτευξη λύσης. Η Τουρκία θα πρέπει επίσης να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία και την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της υποχρέωσης να στηρίξει ενεργά τις προσπάθειες επίτευξης λύσης».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου