Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεχίζει τις επιχειρήσεις στη Λιβύη η Γαλλία

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Η Γαλλία συνεχίζει τις επιχειρήσεις της στη Λιβύη με περίπου 150 εξόδους πολεμικών αεροσκαφών της σε μια εβδομάδα, για «πενήντα στόχους», ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο, την επομένη των εκκλήσεων από τους μαχητές του νέου καθεστώτος για εντατικοποίηση των πληγμάτων του ΝΑΤΟ.


«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή του σχεδίου δράσης στη Λιβύη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, ο συνταγματάρχης Τιερί Μπιρχάρντ .
Στο πλαίσιο του ψηφίσματος 1973, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η γαλλική πολεμική αεροπορία έχει κάνει «142 εξόδους» κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, από τις οποίες οι 88 ήταν αφιερωμένες σε αποστολές επίθεσης στο έδαφος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Στους «Πενήντα στόχους που επλήγησαν» περιλαμβάνονται «είκοσι κτίρια-όπου βρίσκονταν επιτελεία διοίκησης, αποθήκες πυρομαχικών ... "ή ακόμη και" στρατιωτικά οχήματα», δήλωσε ο συνταγματάρχης Μπιρχάρντ.
Οι μαχητές του νέου καθεστώτος της Λιβύης κάλεσαν την Τετάρτη το ΝΑΤΟ να εντείνει τα πλήγματα του για να σπάσει την πεισματική αντίσταση των κανταφικών. Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε να απαντήσει στην έκκληση αυτή, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα «ότι δεν έχει μειώσει τη δραστηριότητά του στη Λιβύη».
Η επέμβαση αύξησε κατακόρυφα το επιπλέον κόστος των γαλλικών στρατιωτικών επιχειρήσεων εκτός Γαλλίας το 2011. Το ποσό ανερχόταν στις 30 Σεπτεμβρίου, σε 300-350 εκατομμύρια ευρώ.

Σε απεργία πείνας ο πρώην Λίβυος πρωθυπουργός

Στο μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός του Μουάμαρ Καντάφι, αλ Μπαγντάντι Άλι αλ Μαχμούντι, άρχισε απεργία πείνας στη φυλακή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αίτημα έκδοσής του από το νέο καθεστώς στη Λιβύη, δήλωσε ο δικηγόρος του σήμερα.
Τυνήσιοι εισαγγελείς ανέφεραν ότι έλαβαν το αίτημα από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο και εξ αιτίας αυτού τον κρατούν έγκλειστο παρότι κέρδισε στην έφεση την οποία είχε υποβάλει εναντίον της ποινής 6 μηνών φυλάκισης που του είχε επιβληθεί για παράνομη είσοδο στην Τυνησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου