Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Το EFSF επικυρώνεται, η Τρόικα έρχεται αλλά το ΧΑ απλά διολισθαίνει - Πιέσεις στις τράπεζες, άλμα στην Proton – Ο ιστορικός κύκλος της πτώσης θα κλείσει στις 500 μονάδες – Στα υψηλά τα CDS 65%...

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr
14:50
(upd7) Το μείγμα ειδησεογραφίας και πραγματικών γεγονότων μπορεί να προκαλεί αμφίρροπες τάσεις ωστόσο δεν χωρούν αυταπάτες στο ελληνικό σήριαλ. Οι αναλαμπές ανεξαρτήτως της ισχύς τους ή διάρκειας τους δεν αλλάζουν την τάση, η τάση παραμένει καθοδική  Η χώρα από πολιτική ανικανότητα χρεοκόπησε και η πλειοψηφία των διεθνών αναλυτών πλέον υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει και θα χρεοκοπήσει.
Η Γερμανία ψήφισε για  το EFSF, ενώ την ίδια ώρα σχεδιάζει το Εύρηκα ένα σχέδιο ξεπουλήματος της Ελλάδος σε εξευτελιστικές τιμές  η Τρόικα ήρθε στην Ελλάδα και το σήριαλ συνεχίζεται.
Οι πολιτικοί ταγοί με λαϊκίστικες προσεγγίσεις εμπαίζουν την κοινωνία που έχει επωμιστεί το βάρος της πολιτικής ανικανότητας. 
Το περιβάλλον στο οποίο πλέον δρα η ελληνική αγορά είναι το χειρότερο ιστορικά και προφανώς οι ελπίδες για ανάκαμψη αλλαγή τάσης μετριάζονται σημαντικά.
Οι αναλαμπές δεν μπορούν να αλλάξουν την προδιαγεγραμμένη πορεία και οι επενδυτές θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτή την νέα προφανώς όχι ευχάριστη πραγματικότητα.
Οι τράπεζες θα κληθούν χωρίς να ευθύνονται να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος στην ιστορία τους.
Θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τεράστιες κεφαλαιακές ζημίες και το ζητούμενο είναι τα υφιστάμενα κεφάλαια θα είναι επαρκή;
Ο τραπεζικός κλάδος στην Ελλάδα το πιο υγιές κομμάτι του ελληνικού επιχειρείν κινδυνεύει λόγω των δανείων που χορήγησαν ειδικά προς το κράτος μέσω ομολόγων να καταστεί η αχίλλειος πτέρνα.
Οι τράπεζες πρέπει να προστατευθούν καθώς ανεπαρκείς κεφαλαιακά τράπεζες δεν μπορούν να στηρίξουν την οικονομία και την κοινωνία.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον όπου οι μελλοντικές εξελίξεις δεν προδιαγράφονται θετικές το ελληνικό χρηματιστήριο επιχειρεί να ισορροπήσει εν μέσω αμφίρροπων δυνάμεων.
Το ΧΑ σήμερα υποχωρεί στο -1,5% στις 797 μονάδες.
Η αντίδραση, την οποία επιχειρούσαν οι τράπεζες από την αρχή της συνεδρίασης κρατάει λίγες ώρες, αφού ο κλάδος έχει γυρίσει αρνητικά.
Η Εθνική στα 2,81 ευρώ -1,75% με αποτίμηση 2,68 δις ευρώ.
Η Alpha στα 1,38 ευρώ -2,8% με αποτίμηση 737 εκατ. ευρώ.
Η Eurobank στα 0,95 ευρώ -3% στα 525 εκατ. ευρώ.
Η Πειραιώς στα 0,47 ευρώ -4,1% με αποτίμηση 537 εκατ. ευρώ.
Η Marfin σταθεροποιητικά στα 0,36 ευρώ με αποτίμηση 579 εκατ. ευρώ.
Η Κύπρου στα 1,19 ευρώ -0,83% με αποτίμηση 1,07 δις ευρώ.
Η Proton bank με κέρδη 14,29% στα 0,24 ευρώ με αποτίμηση 15 εκατ. ευρώ. Η άνοδος της Proton bank αποδίδεται αφενός στην κίνηση του Λαυρεντιάδη να επιστρέψει 51 εκατ αλλά και στο γεγονός ότι σήμερα κατατίθεται επίσημη πρόταση του ελληνοαμερικανικού fund και του Δ Μηλιάκου για την Proton bank.
Η Attica bank η οποία έλαβε παράταση λίγων ημερών για να απαντήσει για την Proton bank σταθεροποιητικά στα 0,37 ευρώ.
Από τις μη τραπεζικές μετοχές του εικοσάρη η ΕΕΕΚ στο -2,7%, ΕΛΠΕ -1,6%, ΟΤΕ +0,3%, Τιτάνας -1,57%.

Στα ιστορικά υψηλά τα ελληνικά CDS

Τα CDS στην Ελλάδα παραμένουν σε ιστορικά υψηλά στο 65% ή 6500 μονάδες βάσης. Η Αργεντινή όταν χρεοκόπησε είχε 5500 μονάδες βάσης.
Στα παράγωγα των ομολόγων στην υπόλοιπη Ευρώπη επικρατούν σταθεροποιητικές τάσεις.
Πορτογαλία 1120 μονάδες βάσης, Ιρλανδία 740 μονάδες βάσης, Ισπανία 390 μ.β.     Ιταλία 468 μονάδες βάσης και Γερμανία 108 μονάδες βάσης.
Το ευρώ ανακάμπτει σήμερα στα 1,3660 δολάρια με χαμηλό 1,3520 δολάρια και υψηλό 1,3680 δολάρια.

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου