Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τανέρ Γιλντίζ : ‘Τέλος στην παράνοια’

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


Τανέρ Γιλντίζ 300x223 Τανέρ Γιλντίζ : Τέλος στην παράνοια
“Πρέπει να δοθεί τέλος στην «παρανομία» αυτή, αλλά εάν είναι να συνεχιστεί, τότε θα πρέπει να καθοριστεί το καθεστώς των ερευνών αυτών που είναι δικαίωμα ολόκληρου του λαού της Κύπρου” δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ και τόνισε ότι “σε περίπτωση που δεν υπάρξει υποχώρηση στα δύο αυτά σημεία, η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνές της”.



Απαντώντας σε ερωτήσεις του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων “Ανατολού”, ο κ. Γιλντίζ αναφέρθηκε στις έρευνες του Πιρί Ρεΐς” και είπε “αν βρεθούν ενδείξεις, θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις”.
Ο κ. Γιλντίζ είπε “μπορεί οι έρευνες να δείξουν ότι δεν υπάρχει αρκετή ποσότητα πετρελαίου ή φυσικό αερίου ή να μην συμφέρουν οι γεωτρήσεις. Όλα αυτά είναι ενδεχόμενα” και υπογράμμισε ότι “δεν είναι σωστό να προφέρονται στοιχεία και αριθμοί για τις ποσότητες, προτού ολοκληρωθούν οι έρευνες”.
Ο Τούρκος Υπουργός είπε “η Τουρκία είναι ισχυρή χώρα. Δεν πρόκειται να παραμείνει θεατής ενώπιον της «παρανομίας» αυτής στη Μεσόγειο. Δεν θα επιτρέψουμε να παρερμηνευθεί η πολιτική μας περί μηδενικών προβλημάτων με όλους τους γείτονες. Αυτό δεν σημαίνει ότι απομακρυνόμαστε από την πολιτική περί μηδενικών προβλημάτων, αλλά δεν σημαίνει επίσης ότι θα παραμείνουμε θεατές”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου