Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ευρωπαϊκό όχι στις υποδείξεις ΔΝΤ

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Αύξηση κεφαλαίων ζητάει η Λαγκάρντ, δεν χρειάζεται απαντάει η Ε.Ε

Ευρωπαίοι πολιτικοί απέρριψαν, την Πέμπτη, τις υποδείξεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που ζήτησε αύξηση κατά 200 δισ. ευρώ των κεφαλαίων των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ζήτησε το Σάββατο υποχρεωτική κεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο μίας παγκόσμιας ύφεσης. Τα υπάρχοντα κεφάλαια είναι ικανοποιητικά, υποστήριξαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και πολιτικοί.

Ευρωπαϊκή πηγή, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη, ότι το ΔΝΤ έχει εκτιμήσει ανεπάρκεια κεφαλαίων 200 δισ. ευρώ στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα, ένα στοιχείο, όμως, που απορρίφθηκε από Ευρωπαίους τραπεζίτες και αξιωματούχους.

Ο Επίτροπος Ανταγωνισμού της Ε.Ε, Joaquin Almunia, δήλωσε την Τετάρτη ότι «πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στη δοκιμασία κοπώσεως (stress test exercise)». «Είναι αρκετά λεπτομερής και είναι μία διαδικασία από τα κάτω προς τα πάνω. Η ανάλογη διαδικασία του ΔΝΤ είναι από πάνω προς τα κάτω και βασίζεται σε εκτιμήσεις σχετικές με την εξέλιξη των CDS, τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου