Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΝΤ: Εκτιμήσεις - σοκ για τις ευρωπαϊκές τράπεζες

Σχόλιο ιστολογίου μας : Να σας εξηγήσω τι θέλει να πει σε απλά ελληνικά .....ξεφορτωθείτε άμεσα τα τοξικά της Ελλάδος......τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στους ειδικούς να τα επεξηγήσουν......με την δική τους γλώσσα .....
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Σύμφωνα με προσχέδιο έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο διέρρευσε στον διεθνή Τύπο, οι ευρωπαϊκές τράπεζες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κεφαλαιακό έλλειμμα ύψους 200 δις. ευρώ, όπως αναφέρουν οι Financial Times σε δημοσίευμα τους.



Το προσχέδιο του οργανισμού για την παγκόσμια οικονομία, ρίχνει και άλλο λάδι στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την Ευρωπαϊκή Έκθεση, λίγες μέρες μετά την δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ για επιβεβλημένη αναδιάρθρωση κεφαλαίων στις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Το σχέδιο δείχνει καθαρά την αντιπαράθεση της διευθύντριας του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους, η οποία είναι ήδη οξυμένη, μετά την απαίτησή της για άμεσα βήματα για τον χρηματοοικονομικό κλάδο καθώς θεωρεί ότι η διεθνής οικονομία έχει εισέλθει σε μία νέα «επικίνδυνη φάση».
Ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης Christian Noyer, απαντώντας στα αιτήματα της Λαγκάρντ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «είτε το προσωπικό της στο ΔΝΤ δεν την έχει ενημερώσει σωστά, ή δεν αναφέρεται στις γαλλικές τράπεζες».
Η Ελένα Σαλγάδο, υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, δήλωσε πως «η θέση του ΔΝΤ είναι προκατειλημμένη, βλέπουν μόνο την αρνητική πλευρά των πραγμάτων» . Η Σαλγάδο υπενθύμισε πως «αυτή είναι η δεύτερη φορά» που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου