Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Πιθανώς υπουργοί, αξιωματικοί και αξιωματούχοι στη λίστα ποινικής δίωξης για το Μαρί(video)

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/local/415135

Με πολύ γρήγορους ρυθμούς προχωρεί η ποινική έρευνα της αστυνομίας και οι ανακριτές παρουσιάζονται έτοιμοι να προτείνουν ποινική δίωξη δεκαπέντε ατόμων.



Πέραν των 650 καταθέσεων έχουν ήδη ληφθεί, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές έχουν σχεδόν ολοκληρώσει το φάκελο της υπόθεσης και εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να τον στείλουν στο Γενικό Εισαγγελέα της δημοκρατίας, προτείνοντας την ποινική δίωξη, δεκαπέντε προσώπων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προσώπων τα οποία πολύ πιθανόν να διωχθούν ποινικά είναι ένας Υπουργός, Γενικοί Διευθυντές υπουργείων, Ανώτατοι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Μόλις ολοκληρωθεί ο φάκελος, θα αποσταλεί στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Πέτρο Κληρίδη ο οποίος με τη σειρά του θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα, αν δηλαδή θα καταχωρηθεί η υπόθεση ενώπιον δικαστηρίου ή αν θα επιστραφεί πίσω στους ανακριτές οι οποίοι θα προχωρήσουν και θα κατηγορήσουν γραπτώς τα εμπλεκόμενα μέρη.
Πολύ σύντομα αναμένονται εξελίξεις, ενώ εκκρεμεί η λήψη πολύ λίγων καταθέσεων και συγκεκριμένα από Ελλάδα, από τον πρώην Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Κωνσταντίνο Μπισμπίκα και κάποια άλλα πρόσωπα που είχαν εμπλοκή στην υπόθεση.
Υπάρχουν πάντως άτομα τα οποία θα κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου