Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Επιταχύνουν την περιορισμένη χρεοκοπία για την Ελλάδα και το credit event η αναδιάταξη χρέους και οι εγγυήσεις - Μαζικές ρευστοποιήσεις στις τράπεζες - Στο σκοτάδι το ΧΑ – Αυξάνονται εκ νέου τα CDS στα ομόλογα

Από το ιστολόγιο http://www.bankingnews.gr/


(upd3) Τα πυκνά σύννεφα της αβεβαιότητας, τα πυκνά σύννεφα της κρίσης χρέους έχουν σκεπάσει τον ελληνικό θολό και όχι γαλανό ουρανό…
Η αναδιάταξη του χρέους και το αν και κατά πόσο οι ιδιώτες θα επιτύχουν τον στόχο του 90% στην συμμετοχή τους στα ελληνικά ομόλογα, καθώς και οι εγγυήσεις που θέτει η Φινλανδία για να συμμετάσχει στο νέο δάνειο προς την Ελλάδα έχουν προκαλέσει μεγάλη αβεβαιότητα και πλήξει καίρια την σταθερότητα της Ελλάδας που ήταν ή άλλως δεν ήταν σταθερή…

Η δραματική πτώση της αγοράς ακόμη και μετά το μεγάλο τραπεζικό deal της Alpha και της Eurobank αποδεικνύει ότι ένα deal δεν φέρνει την Άνοιξη πολλώ δε μάλλον την χρηματιστηριακή Άνοιξη.
Η οικονομία πλέον βρίσκεται σε οριακά επίπεδα και όλο αυτό το αρνητικό σκηνικό φέρνει με επιταχυνόμενους ρυθμούς πιο κοντά την περιορισμένη χρεοκοπία της Ελλάδος και το credit event. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση πληροφορίες από το Λονδίνο η πιθανότητα βαθμολογικής χρεοκοπίας της Ελλάδος έχει αυξηθεί κατακόρυφα και πλέον είναι θέμα ελάχιστου χρόνου η Ελλάδα θα βαθμολογηθεί στην κλίμακα C δηλαδή στην κλίμακα όπου θα χαρακτηριστεί περιορισμένη ή επιλεκτική χρεοκοπία.
Όμως το ακόμη σημαντικότερο δεν είναι η επιλεκτική ή περιορισμένη χρεοκοπία με βαθμολογικούς όρους αλλά το γεγονός ότι πλησιάζει και το credit event όπου η ISDA η αρμόδια επιτροπή που πιστοποιεί πότε υπάρχει πιστωτικό γεγονός θα αποφασίσει αν υφίσταται στην Ελλάδα και αν υφίσταται θα πληρωθούν τα CDS.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον μέγιστου κινδύνου το ΧΑ απλά κατακρημνίζεται.
Το ΧΑ σήμερα δέχεται ασφυκτικές πιέσεις -2,64% στις 891 μονάδες με χαμηλό 884 μονάδες πλησίασε  τις 880 μονάδες το πρόσφατο χαμηλό.
Τα πιθανά στάδια του ΧΑ οι 880 μονάδες, εν συνεχεία 820 μονάδες, εν συνεχεία 770 μονάδες και στο τέλος οι 500 μονάδες εκεί που φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί ο καθοδικός κύκλος.
Αν ωστόσο συμβεί κάποιο γεγονός που μπορεί να χαρακτηριστεί εθνικό σοκ το ΧΑ θα κινηθεί και προς τις 200-300 μονάδες.
Αντιθέτως αν η Ευρώπη αποφασίσει να σοβαρευτεί και να στηρίξει την Ευρώπη γιατί αυτό πρέπει να συμβεί και όχι μόνο την Ελλάδα τότε το ΧΑ στα επίπεδα των 800-850 μονάδων θα μπορούσε να αντιδράσει.
Οι τραπεζικές μετοχές σήμερα απλά κατακρημνίζονται.
Η Εθνική στο -5,1% στα 2,93 ευρώ με αποτίμηση 2,8 δις ευρώ.
Η Alpha bank -8,8% στα 2,06 ευρώ με αποτίμηση 1,10 δις ευρώ.
Η Eurobank -8,7% στα 1,46 ευρώ με αποτίμηση 807 εκατ ευρώ.
Η Πειραιώς στο -12% στα 0,57 ευρώ με αποτίμηση 651 εκατ ευρώ.
Η Κύπρου -3,3% στα 1,17 ευρώ με αποτίμηση 1,05 δις ευρώ.
Το ΤΤ στο -8,5% στα 1,19 ευρώ με αποτίμηση 338 εκατ ευρώ.
Από τις μετοχές του εικοσάρη πλην τραπεζών τα ΕΛΠΕ σταθεροποιητικά στα 5,58 ευρώ, η ΔΕΗ -3%, ΟΤΕ -0,9%, ΜΙΓ στα 0,30 ευρώ στο -3% και η Ελλάκτωρ -5%.

Άνοδος στα CDS στα ομόλογα

Ανοδικά κινούνται τα CDS τα παράγωγα των ομολόγων λόγω της διάχυτης αβεβαιότητας για την Ελλάδα και την κρίση χρέους.
Τα ελληνικά CDS στις 2450 μονάδες βάσης, Πορτογαλία 960 μονάδες βάσης, Ιρλανδία 800 μονάδες βάσης, Ισπανία 364 μονάδες βάσης και Ιταλία 368 μονάδες βάσης.
Το ελληνικό spread στις 1492 μονάδες βάσης.
Το ευρώ στα 1,4310 δολάρια κινείται στο κάτω εύρος της ημερήσιας διακύμανσης….

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου