Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Εξαφάνισαν τα ελληνικά νησιά στο περυσινό Φόρουμ των Πρεσπών και δεν αποχωρήσαμε…

Τα ίδια νησιά που προκλητικά διεκδικεί η Άγκυρα!

Το δεύτερο «Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών» (Prespa Forum Dialogue) πραγματοποιήθηκε στην Οχρίδα, με θέμα «Οικοδόμηση του μέλλοντος των Δυτικών Βαλκανίων στη Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική Ασφάλειας».

Τη διάσκεψη διοργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπιανών και τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της χώρας. Στο Φόρουμ εκτός από τους αξιωματούχους χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, συμμετείχε η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, η γενική γραμματέας του ΟΑΣΕ, Χέλγκα Σμιντ, όπως και υπουργοί Εξωτερικών αρκετών χωρών, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Ο δε Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγινε έξαλλος όταν είδε τον χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Δυτικών Βαλκανίων να μην περιλαμβάνει την Τουρκία. Και αποχώρησε από τις εργασίες του Φόρουμ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Όμως δεν έκανε το ίδιο και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιας και στον ίδιο χάρτη, στην αντίστοιχη συνεδρίαση του 2021 προκλητικά είχαν… εξαφανιστεί τα ελληνικά νησιά! Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να νομιμοποιεί Φόρουμ που δείχνει στην ουσία ότι τα νησιά της ανήκουν στην Τουρκία, όπως προκύπτει από τον κατάπτυστο χάρτη και επειδή αποφάσισαν να μην συμπεριλάβουν την Τουρκία, αφαίρεσαν και τα νησιά της Ελλάδας! Τα ίδια νησιά που προκλητικά διεκδικεί η Άγκυρα!

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνουμε αποδεχόμενοι τέτοιου είδους προκλήσεις, μπορεί να απαντήσει το υπουργείο Εξωτερικών;

Ενδιαφέρον θα είχε να δούμε και τον φετινό χάρτη που δημοσιεύθηκε στο forum…

ΠΗΓΗ newsbreak

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου