Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

”Ουρλιάζουν” οι Τούρκοι: ”Σενάρια πολέμου από Ελλάδα,ΗΠΑ,Ισραήλ κατά Τουρκίας-Προσομοίωση για κατάληψη της Άγκυρας-Να κλείσουμε την βάση του Ιντσιρλίκ”!

 Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Ο πρόεδρος του κόμματος Vatan και στενός σύμμαχος του Ερντογάν, Doğu Perinçek ανέφερε τα εξής: “Οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, είναι απειλή για την Τουρκία.”

Όπως φαίνεται η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει κλίμα, ενώ έκανε επίθεση κατά ΗΠΑ-ΝΑΤΟ!

”Η Τουρκία αντιμετωπίζει ένοπλες απειλές στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Πρώτον, υπάρχουν αμερικανικές βάσεις σε όλο το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, βόρεια της Κρήτης και νότια της Κύπρου. Δεύτερον, στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος επαναλαμβάνουν κάθε χρόνο τις ασκήσεις Noble Dina και Nemesis κατά της Τουρκίας.

Έχουν στρέψει τα όπλα τους προς την Τουρκία και στα σενάρια τους ξεκαθαρίζουν ότι τη χώρα που απειλούν είναι η Τουρκία. Σε ένα σενάριο άσκησης που έκαναν, κατέλαβαν την Άγκυρα δήθεν σε 96 ώρες.Οι ΗΠΑ με την άσκηση που έγινε το 2002 προέβλεψαν πόλεμο κατά της Τουρκίας.”

”Οι Ηνωμένες Πολιτείες έφεραν χιλιάδες τανκ και πολεμικά αεροσκάφη και τα τοποθέτησαν εκεί. Σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες το κάνουν κατά της Τουρκίας. Είναι προφανές. Ο Πρόεδρός μας έχει αρχίσει να τονίζει αυτούς στους Αμερικανούς. Υπάρχει μια βάση των ΗΠΑ στο Ιντσιρλίκ και υπάρχει μια βάση, η Kürecik στη Μαλάτια… Ας διώξουμε πρώτα τις αμερικανικές βάσεις από τη χώρα μας. Παίρνουμε θέση ενάντια στο βάσεις στην Ελλάδα, είναι αλήθεια, αλλά τι γίνεται με αυτές στη χώρα μας;”

”Εάν κερδίσει ξανά ο Ερντογάν το 2023, φαίνεται ότι θα σπάσουν οι σχέσεις με τη Δύση.Κατά την εκτίμησή του, είπε: “Δεν θα σχηματιστεί κυβέρνηση που θα παραδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα υπάρξει μια πιο αποφασιστική κυβέρνηση εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.”


ΒΑΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

1 – Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων – Σμύρνη – Η μονάδα που συντονίζει τις κινήσεις των αμερικανικών αεροπλάνων στον τουρκικό εναέριο χώρο.

2 – Σώμα Ταχείας Ανάπτυξης NATO – Κωνσταντινούπολη – Ανατέθηκε στο ΝΑΤΟ το 2001. Αμερικανικά στρατιωτικά στοιχεία είναι παρόντα εδώ.

3 – Κέντρο Συνεργασίας για την Ειρήνη – Άγκυρα – Το πρώτο εκπαιδευτικό κέντρο ανάμεσα στα 6 επίσημα αναγνωρισμένα και διαπιστευμένα εκπαιδευτικά κέντρα του ΝΑΤΟ.

4 – Κέντρο Αριστείας για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας – Άγκυρα – Ιδρύθηκε για την προετοιμασία εξειδικευμένου προσωπικού σε ορισμένους τομείς για τις χώρες του ΝΑΤΟ.

5 – Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας των ΗΠΑ (ODC) – Άγκυρα – Γνωστό ως «Αμερικάνικο Στρατηγείο». Όλος ο στρατιωτικός συντονισμός παρέχεται εδώ.

6 – 3η Κύρια Αεροπορική Βάση – Ικόνιο – Χρησιμοποιήθηκε ως βάση για τα αεροπλάνα Awacs κατά την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ.

7 – Λιμάνι Taşucu – Μερσίνα – Έχει μεγάλη σημασία για την υποστήριξη της Βάσης Ιντσιρλίκ και για την αποστολή στρατιωτών και πυρομαχικών από τη θάλασσα.

8 – Αεροπορική Βάση Ιντσιρλίκ – Άδανα – Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Τουρκία.

9 – Μπαταρία SAMP/T – Kahramanmaraş – Έχει αναπτυχθεί το σύστημα αεράμυνας της Ιταλίας.

10 – Βάση ραντάρ Kürecik – Μαλάτια – Αν και φαίνεται να είναι βάση του ΝΑΤΟ, λειτουργεί απευθείας από αμερικανούς στρατιώτες.

11 – Αεροπορική Βάση Erhaç – Μαλάτια – διατέθηκε για επείγουσα προσγείωση αεροπλάνων του Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

12 – Κέντρο Διοίκησης Ραντάρ Πυραυλικής Άμυνας – Diyarbakır – Λειτουργεί ως το κέντρο που παρέχει τη διοίκηση των πυραύλων.

13 – Αεροπορική βάση Ντιγιαρμπακίρ – Υπάρχουν 500 έως 1000 στρατιώτες των ΗΠΑ, 3 ελικόπτερα Sikorsky Black Hawk, 2 μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 ικανά να εκτοξεύουν βλήματα πυροβολικού, που χρησιμοποιούνται σε στενή υποστήριξη και ικανά να μεταφέρουν βαρύ όπλο, και προκατασκευασμένες εγκαταστάσεις.

14 – Αεροπορική Βάση Μπάτμαν – προορίζεται για επείγουσα προσγείωση αεροσκαφών του Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ

ΠΗΓΗ directus

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου