Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Ουκρανία: Βυθίστηκε ρωσικό πλοίο που μετέφερε όπλα στο Φιδονήσι - Χτυπήθηκε από πυραύλους της Δύσης

 Το πλοίο Βασίλι Μπετς του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας υπέστη μεγάλες ζημιές όταν χτυπήθηκε από πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας Harpoon Maxar Technologies (Φωτογραφία αρχείου από το Φιδονήσι)

Ρωσικό μεταγωγικό πλοίο, το οποίο μετέφερε όπλα στο στρατηγικής σημασίας φέρεται να βυθίστηκε στο Φιδονήσι της Ουκρανίας, αφού χτυπήθηκε από πυραύλους δυτικής κατασκευής, ανακοίνωσε Ουκρανός αξιωματικός .

Την Παρασκευή, είχε μεταδοθεί ότι το πλοίο Βασίλι Μπετς του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας υπέστη μεγάλες ζημιές όταν χτυπήθηκε από πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας Harpoon, τους οποίους προμήθευσε στον ουκρανικό στρατό η Δανία, παρότι διέθετε αντιαεροπορικούς πυραύλους Tor.

«Έγινε γνωστό αργότερα πως βυθίστηκε», ανέφερε ο Μαξίμ Μαρτσένκο, διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στην Οδησσό, μέσω Telegram.

Η πληροφορία αυτή είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί με ανεξάρτητο τρόπο, ενώ δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από τη Ρωσία μέχρι στιγμής.

Υπενθυμίζεται πως το Φιδονήσι καταλήφθηκε από τα στρατεύματα της Ρωσίας τις πρώτες ημέρες του πολέμου, στα τέλη Φεβρουαρίου.

Το Βασίλι Μπετς δεν είναι το πρώτο πλοίο που χάνει ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας στον πόλεμο. Η Μόσχα έχει επιβεβαιώσει τη βύθιση του αποβατικού Σάρατοφ, καθώς και της ναυαρχίδας του στόλου, του καταδρομικού Μασκβά.

Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν ξανά προέλαση νότια του Ιζιούμ

Την ίδια ώρα, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας εκτιμά πως οι δυνάμεις της Ρωσίας έχουν πιθανόν ξαναρχίσει τις προσπάθειές τους να προελάσουν νότια της πόλης Ιζιούμ, στην ανατολική Ουκρανία.

Στόχος των ρωσικών δυνάμεων είναι να διεισδύσουν περαιτέρω στην περιφέρεια του Ντονέτσκ και να περικυκλώσουν τον θύλακα γύρω από την εμπόλεμη πόλη Σεβεροντονέτσκ από τον βορρά, προσθέτει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του στο Twitter.

Αν οι Ουκρανοί άμαχοι που έχουν εγκλωβιστεί στην πόλη αυτή δεν δεχθούν πρόταση να φύγουν μέσω ενός διαδρόμου, η Ρωσία είναι πιθανόν να το χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία υποβαθμίζοντας τη διάκριση μεταξύ αυτών και οποιωνδήποτε ουκρανικών στρατιωτικών στόχων στην περιοχή, προσθέτει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

ΠΗΓΗ cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου