Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

120 εκατ. ευρώ σε νεκρούς συνταξιούχους!

Από το ιστολόγιο http://beta.cosmo.gr/

Η κλασική ιταλική ταινία “ο κλέψας του κλέψαντος” θα μπορούσε άνετα να περιγράφειτην κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, καθώς πάνω από 120 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν για 20.000 “μαϊμού” συνταξιούχους.
Ειδικότερα, 20.000 θάνατοι δεν δηλώθηκαν ποτέ, ώστε να μπορούν οι συγγενείς των εκλιπόντων να λαμβάνουν τις συντάξεις τους.



Ο ίδιος ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, αποκάλυψε στο τηλεοπτικό κανάλι Mega, πως ύστερα από πρόσφατη απογραφή στα ασφαλιστικά ταμεία, εντοπίστηκαν από τις ελεγκτικές αρχές 20.000μαϊμού” συντάξεις, συνολικού κόστους 120 εκατ. ευρώ, που καταβάλλονταν κανονικά ενώ οι νόμιμοι δικαιούχοι τους είχαν πεθάνει!
Μετά τους ελέγχους, βέβαια, “πολλοί έχουν συμμορφωθεί και δηλώνουν τους θανάτους” επισήμανε ο υπουργός Εργασίας.
Ο κ. Κουτρουμάνης αποκάλυψε επίσης ότι το ΙΚΑ έως τα τέλη του έτους θα χρειαστεί επιπλέον 800 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση, από τα οποία τα 600 έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό ενώ τα υπόλοιπα 200 εκατ. ευρώ θα εξασφαλιστούν από την μείωση της σπατάλης.
Επιδόματα για “τυφλούς” που έβλεπαν κανονικά
Πρωτοφανής απάτη στήθηκε στη Ζάκυνθο, όπου το 2% του πληθυσμού έπαιρνε επίδομα τύφλωσης χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα με την όρασή του!
Με απόφαση του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μάρκου Μπόλαρη, θα διεξαχθεί επανεξέταση όλων των δικαιούχων που λαμβάνουν το επίδομα τύφλωσης στη Ζάκυνθο, προκειμένου να εξακριβωθεί αν κάποιοι από αυτούς το λαμβάνουν παράνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου