Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Η αναποφασιστικότητα υπονόμευσε την εμπιστοσύνη των αγορών

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Ελπίδες Γκάιτνερ ότι δε θα υποβαθμιστεί η αμερικανική οικονομία

«Το θέαμα των αμερικανών εκλεγμένων να διαβουλεύονται επί ολόκληρες εβδομάδες στο Κογκρέσο για να βρουν μια συμφωνία για το όριο του κρατικού χρέους υπονόμευσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αμερικανική οικονομία», δήλωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ.

«Νομίζω ότι το θέαμα που παρακολουθήσαμε στην Ουάσινγκτον με έναν σημαντικό αριθμό κοινοβουλευτικών των ΗΠΑ να αφήνουν να αιωρείται η απειλή της στάσης πληρωμών του δημοσίου πραγματικά κατάφερε μεγάλη ζημιά στην εμπιστοσύνη» που τρέφουν οι επενδυτές στην αμερικανική οικονομία, δήλωσε ο αξιωματούχος μιλώντας στο δίκτυο ABC.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε χθες Δευτέρα τη συμφωνία για την αύξηση του ορίου του χρέους, η οποία επιτεύχθηκε την τελευταία ώρα μεταξύ Λευκού Οίκου και των ηγετών στο Κογκρέσο, την Κυριακή, ενώ η Γερουσία να προβεί σε ψηφοφορία αργότερα σήμερα.

«Καλό, λοιπόν, το αποτέλεσμα, όμως ό,τι έγινε για να φθάσουμε εδώ υπήρξε θλιβερό», σχολίασε ο κ. Γκάιτνερ, διαβεβαιώνοντας ότι η αμερικανική οικονομία είναι «ρωμαλέα» και με «μια μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή προοπτική».

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι οι οίκοι αξιολόγησης θα διατηρήσουν τη βαθμολογία AAA για την αμερικανική πιστοληπτική ικανότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου