Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Δύο αδιέξοδοι και καταστροφικοί «ανένδοτοι»

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=26453&categories_id=69
Η Αθήνα και η Ελλάδα έχουν αποκτήσει άλλο ένα στοιχείο που αμαυρώνει την εικόνα της. Τους «ανθρώπους με τις βαλίτσες»...  
Δύο αδιέξοδοι και καταστροφικοί «ανένδοτοι»
Είναι όλοι αυτοί που ταλαιπωρούνται καθημερινά από την αδιαλλαξία του υπουργείου Μεταφορών και των εκπροσώπων των ιδιοκτητών ταξί.

Από νωρίς το πρωί έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται ιδιοκτήτες ταξί στη Λεωφόρο Μεσογείων διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματός τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από το πρωί ιδιοκτήτες ταξί στη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος του υπουργείου Μεταφορών, με βασικό αίτημα τη θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Οι ιδιοκτήτες πρόκειται να κλείσουν και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου για τουλάχιστον μισή ώρα, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της κυβέρνησης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται από το πρωί και στο αεροδρόμιο της Σάμου, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί, προς το παρόν, εάν οι ιδιοκτήτες πρόκειται να προβούν και σε αποκλεισμό του, κατά τη συνήθη πρακτική.

Στο Παμπελοποννησιακό στάδιο στην Πάτρα πραγματοποιείται συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων, ενώ και στην Τρίπολη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, όπου οι ιδιοκτήτες θα παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Εν τω μεταξύ η χθεσινή ημέρα αποδείχθηκε μια από τις πιο «δύσκολες» του καλοκαιριού αφού οι ιδιοκτήτες ταξί είχαν αποκλείσει διάφορα σημεία σε όλη την επικράτεια. Πιο σκληροί στις κινητοποιήσεις τους αποδείχθηκαν οι ιδιοκτήτες ταξί του Ηρακλείου που απέκλεισαν το αεροδρόμιο και το λιμάνι ενώ στην Πάτρα αποκλεισμένα έμειναν για πολλές ώρες τα διόδια του Ρίου και η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Στη Θεσσαλονίκη οι ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποίησαν πορεία έχοντας μαζί τις οικογένειές τους.

Το υπουργείο παραμένει ανένδοτο και η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της, μιλώντας παράλληλα για την εισαγωγή πληθυσμιακών κριτηρίων. Έχει δοθεί επίσης εντολή στις περιφέρεις για αφαίρεση πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας σε αυτούς που εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Οι επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία και τον τουρισμό είναι σημαντικές, γεγονός που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους και οι δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου