Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Προσήχθη και ανακρίνεται ένας 60χρονος Καίνε την Κέρκυρα, κινδυνεύουν χωριά

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=137632

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το νησί της Κέρκυρας, λόγω των αλλεπάλληλων εστιών φωτιάς, που ξέσπασαν με διαφορά λίγων λεπτών σε ολόκληρο το νησί. Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, πυρκαγιές εκδηλώθηκαν και στη νότια Κέρκυρα. Στα βόρεια και δυτικά του νησιού, ξεσπασαν πάνω από 25 διαφορετικές πυρκαγιές.

Το βράδυ πάντως, στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής προσήχθη και ανακρίνεται ένας 60χρονος ο οποίος, σε ελέγχους που κάνουν σε όλες τις οδικές αρτηρίες οι αστυνομικοί, βρέθηκε να έχει στην μοτοσικλέτα του δοχείο με βενζίνη και στουπί.


Παράλληλα οι αστυνομικοί που κάνουν ελέγχους σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς για ύποπτα αυτοκίνητα ή μηχανάκια προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές, ενώ στο χωριό Κυνοπιάστες, κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, εντόπισαν ένα μασούρι με σπίρτα.

Ήδη στην Κέρκυρα βρίσκεται ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ο οποίος κατευθύνεται στις πυρκαγιές στα βορειοδυτικά του νησιού στα χωριά, Λάκωνες και Αλειματάδες. Νωρίτερα, ο δήμαρχος Κερκυραίων, Γιάννης Τρεπεκλής, έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στο σύνολο του νησιού, αφού οι φωτιές έχουν ξεσπάσει από τον βορρά έως τον νότο.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες ενώ αναμένονται εναγωνίως ενισχύσεις. Στις 8 το βράδυ, μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε στην Κέρκυρα 25 πυροσβέστες ως ενίσχυση των δυνάμεων δασοπυρόσβεσης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται, ενώ κατά τη διάρκεια της νύκτας θα επιχειρούν στο νησί 48 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 60 άτομα πεζοπόροι, όπως και 20 οχήματα Ο.Τ.Α..

Tα μέτωπα πάντως καίνε ακόμα στους Λάκωνες, στο Βίστωνα, στους Αλλειμματάδες, στο Βιρό, στην Καστανιά και σε άλλες περιοχές.

Στους Λάκωνες οι φλόγες βρίσκονται σε απόσταση λίγω εκατοντάδων μέτρων από το χωριό. Την τελευταία στιγμή μάλιστα γλίτωσε η εκκλησία της Αγ. Αικατερίνης της οποίας την περίφραξη «έγλυψαν» οι φλόγες.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για λεωφορείο το οποίο βρέθηκε σε σημείο στην περιοχή των Λακώνων μεταξύ δύο μετώπων φωτιάς, ωστόσο, χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων μπόρεσε τελικά να φύγει από την περιοχή.
 
Διαβάστε περισσότερα στο www.corfupress.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου