Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΤΑ ΛΕΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ Την Πέμπτη τα «σπουδαία»

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210556&-V=articles


Συνάντηση με τις ηγεσίες της ΠΑΣΥΔΥ, της ΠΕΟ και της ΣΕΚ θα έχει το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί το πακέτο οικονομικών μέτρων. Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα.

Η προηγούμενη συνάντηση Προέδρου-συνδικαλιστών είχε γίνει στις 21 Ιουνίου στη διάρκεια της οποίας-όπως είχε δηλώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος-επιδόθηκε στις οργανώσεις η πρόταση της Κυβέρνησης για τη συνεισφορά των υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα στην προσπάθεια για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης στα δημόσια οικονομικά.

Ακολούθησε την επόμενη μέρα συνάντηση λειτουργών του Υπουργείου Οικονομικών και ηγεσιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων, παρουσία του Υπουργού Χαρίλαου Σταυράκη, για επεξεργασία διαφόρων σεναρίων με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των χαμηλόμισθων υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα που δεν θα κληθεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την οικονομική κρίση, χωρίς να επηρεαστεί το ζητούμενο που είναι η συνεισφορά των υπαλλήλων να ανέλθει στα 70 εκατομμύρια ευρώ σε διάστημα δύο ετών.


Την πρώτη Ιουλίου είχε γίνει εξάλλου πανσυνδικαλιστική σύσκεψη η οποία αποφάσισε να αποδεχθεί υπό προϋποθέσεις την κυβερνητική πρόταση για συνεισφορά των εργαζομένων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις είχαν αποφασίσει να μεταφέρουν το θέμα στα συλλογικά τους όργανα και να επανέλθουν για λήψη οριστικής απόφασης.


Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου