Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ένταση και προπηλακισμοί υπουργών έξω από τη Βουλή (συνεχής ενημέρωση)

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/local/402584

Έξω από τη Βουλή, όπου διεξάγεται από τις 9  η πολυαναμενόμενη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, εξετάζοντας την τραγωδία στο Μαρί, βρίσκεται από το πρωί μερίδα αγανακτισμένων πολιτών..  Οι 200 – 250  πολίτες διαδηλώνουν  υπέρ της ανεξάρτητης διερεύνησης της υπόθεσης και της παραίτησης όλων των υπευθύνων, ενώ δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες και οι προπηλακισμοί βουλευτών και υπουργών.
Οι μαυροφορεμένοι, στην πλειοψηφία τους,  διαδηλωτές  φωνάζουν συνθήματα και κρατούν πανό, στα οποία αναγράφονται μεταξύ άλλων «Χριστόφια παραιτήσου, εγκληματίες ανίκανοι ερασιτέχνες», «S300, Χρηματιστήριο, Ηλιος Κυπριακές Αερογραμμές, Παπασάββας, Μολέσκης, Ζύγι 11/7/2011: Πότε επιτέλους θα πληρώσει κάποιος;» και «Θα τα καλύψουν όλα ως συνήθως όπως τη δολοφονία του υπολοχαγού Χαραλάμπους Χαράλαμπου στις 5/11 2009 από ελαττωματικές χειροβομβίδες».
Μεταξύ των διαδηλωτών βρίσκονται και συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας.




Βουλευτές και Υπουργοί οι οποίοι εισέρχονταν του Κοινοβουλίου αποδοκιμάστηκαν έντονα. Συγκεκριμένα, κατά την είσοδο του στο κτήριο, οι υπουργοί Δικαιοσύνης  Λουκάς Λουκά και Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, όπως και ο παραιτηθείς Αρχηγός της Ε.Φ. Πέτρος Τσαλικίδης, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την οργή  των διαδηλωτών, οι οποίοι των αποκαλούσαν  «δολοφόνους». Κατά την είσοδο της Γενικής Ελέγκτριας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, το πλήθος χειροκροτούσε καλώντας την να τα αποκαλύψει όλα. 

Ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας.
Στο μεταξύ, παγκύπρια εκδήλωση, με κύριο αίτημα την τιμωρία των ενόχων της τραγωδίας, θα πραγματοποιεί, εξάλλου, στις 8 το βράδυ στον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου