Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Αλβανική συμμορία θανάτου- Σκότωναν και βασάνιζαν ηλικιωμένους!..Μαζί τους και μια ελεϊνίδα που είχε αναλάβει την ευθύνη πώλησης των αφαιρεθέντων χρυσαφικών

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_8736.html


Στα χέρια της αστυνομίας οι βασανιστές των ηλικιωμένων της πόλης - Τρεις Αλβανοί και μία ελλεϊνίδα (φήμες λένε ότι είναι του αντιεξουσιαστικού χώρου), λήστευαν, βασάνιζαν και είχαν φτάσει στο σημείο να σκοτώσουν μια άτυχη γριούλα...

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε υποθέσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, συνελήφθησαν, τρεις Αλβανοί, ηλικίας 24, 25 και 39 ετών, καθώς και μία Ελληνίδα 37 ετών, οι οποίοι είχαν συστήσει δομημένη ομάδα, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους και διέπρατταν ένοπλες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου κατά το χρονικό διάστημα από 19 Απριλίου έως 16 Ιουλίου 2011.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα των κατά συρροή ληστειών, της ληστείας που τελέσθηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα με αποτέλεσμα να επέλθει θάνατος προσώπου, της πλαστογραφίας, της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας και της αντίστασης.

Οι συλληφθέντες κατά τη διάπραξη των ληστειών χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερη σκληρότητα κατά των ηλικιωμένων, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις τους χτυπούσαν, τους φίμωναν και τους έδεναν τα χέρια και τα πόδια με αυτοκόλλητες ταινίες. Σε μία περίπτωση η βίαιη αυτή συμπεριφορά τους, είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο μίας γυναίκας.

Μέρος του εξοπλισμού τους, που κατασχέθηκε από την αστυνομία - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Μέρος του εξοπλισμού τους, που κατασχέθηκε από την αστυνομία - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ηγετικό ρόλο είχε ο 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επέλεγε τον τόπο και τον χρόνο δράσης τους. Οι άλλοι δύο αλλοδαποί συμμετείχαν ενεργά στη διάπραξη ληστειών, είτε ως συναυτουργοί είτε ως συνεργοί. Η 37χρονη ημεδαπή γυναίκα, επιπλέον είχε αναλάβει την ευθύνη πώλησης των αφαιρεθέντων χρυσαφικών και άλλων τιμαλφών σε ενεχυροδανειστές.

Ειδικότερα, οι τρεις αλλοδαποί δράστες, υπό την αρχηγία του 25χρονου Αλβανού, ο οποίος είχε πάντα ρόλο αυτουργού, ενώ οι άλλοι δύο αναλάμβαναν εναλλάξ ρόλο συναυτουργού ή τσιλιαδόρου, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, φορώντας στα χέρια τους γάντια, μάλλινα ή δερμάτινα και κρατώντας μαχαίρια και ενίοτε πιστόλια, διέπραξαν οκτώ συνολικά ληστείες.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, ένα πιστόλι REPLICA, ένας ασύρματος με το φορτιστή του και ακουστικά, μία βεντούζα τζαμιών, μία κοντομάνικη μπλούζα Ελληνικής Αστυνομίας, τρία μαχαίρια, τρία στιλέτα κ.ά.
Μέρος από τα κλοπιμαία των δραστών - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Μέρος από τα κλοπιμαία των δραστών - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Επιπλέον, σε βάρος του 25χρονου Αλβανού εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επικίνδυνη σωματική βλάβη αντίστοιχα, ενώ ο 39χρονος έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 44 μηνών για παράνομη προώθηση λαθρομεταναστών κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή από κοινού και αποφυλακίστηκε την 1η Δεκεμβρίου 2010 με περιοριστικό όρο τη μη διαμονή του στην Ελληνική επικράτεια για μια τριετία.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα παραμείνουν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για να επιδειχθούν και αποδοθούν στους παθόντες μετά την ταυτοποίησή τους. Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες ληστείες ή άλλα αδικήματα στην περιοχή του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Oι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου