Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

«Όποιος μιλάει για βουλευτηλίκια σήμερα, να φύγει από μπροστά μας»: Ομιλία-εισήγηση για το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας του Συντονιστή του Πατριωτικού Μετώπου κ. Σταύρου Βιτάλη.

Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626                                       
www.pamet.grpametopo@gmail.com                                                        
Αθήνα, 18 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Όποιος μιλάει για βουλευτηλίκια σήμερα, να φύγει από μπροστά μας»: Ομιλία-εισήγηση για το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας του Συντονιστή του Πατριωτικού Μετώπου κ. Σταύρου Βιτάλη.
Στην ανάγκη συσπείρωσης όλων των Πατριωτικών-Δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας, με στόχο «να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα Σύνταγμα, με τις εξουσίες όλες περασμένες στον Λαό», αναφέρθηκε στην ομιλία-εισήγησή του στην Συμμαχία για την Ελλάδα, ο επικεφαλής του Πατριωτικού Μετώπου, κ. Σταύρος Βιτάλης.
Ο Συντονιστής του ΠΑΜ, κατήγγειλε τους επίδοξους σωτήρες διαφόρων τύπων, από σταλινικούς έως νεοναζιστές, οι οποίοι επιχειρούν για μια ακόμη φορά να εξαπατήσουν τον ελληνικό Λαό, παίζοντας με τον πόνο και τα προβλήματά του.



«Όποιος παρουσιάζεται σήμερα, ως ο έχων την «μοναδική λύση», κάτω από αυτές τις συνθήκες, με αυτού του τύπου την δικαιοσύνη, αυτού του τύπου το πολιτικό σύστημα, αυτού του τύπου των θεσμών, είναι ή βλάξ, ή του χειρίστου τύπου πολιτικός απατεώνας, τόνισε ο κ. Βιτάλης. Αυτού του άθλιου τύπου, που δεν μπόρεσε να γαντζωθεί στα τραίνα της εξουσίας που πέρασαν από δίπλα του και σήμερα και επιχειρεί να σκυλεύσει το τραυματισμένο κορμί της ελληνικής κοινωνίας.
Όποιος δεν θέλει βουλευτηλίκια, δημαρχιλίκια και νομαρχιλίκια, αλλά να υπηρετήσει τον ελληνικό Λαό, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Όποιος ακονίζει τα μαχαίρια του για τη διαχείριση της κρίσης, να φύγει από μπροστά μας, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Κινήματος».
Αναφερόμενος στις Γενικές Αρχές που πρέπει να διέπουν το νέο Σύνταγμα, ο κ. Βιτάλης πρότεινε επιγραμματικά:
  1. Όλες οι βαθμίδες εκλεγομένων σε θέσεις διαχείρισης εξουσίας (Βουλευτής, Δήμαρχος, Νομάρχης, Περιφερειάρχης, Αιρετός Εισαγγελέας, Διευθυντής Δημοτικής Αστυνομίας), άμεσα ανακλητές σε οποιαδήποτε στιγμή της θητείας τους, από την τοπική κοινωνία από την οποία εκλέχθηκαν, με σύγκληση Λαϊκής Συνέλευσης, η οποία συγκαλείται μετά από συλλογή υπογραφών, ανάλογων με τον πληθυσμό της τοπικής κοινωνίας.
  2. Κατάργηση κάθε μορφής ασύλου η προστασίας των πολιτικών όλων των βαθμίδων.
  3. Μόνιμος εκλογικός νόμος με απλή αναλογική,  ενιαία λίστα για όλους τους υποψηφίους και υποχρεωτική σταυροδότηση ανάλογα με τους εκλεγόμενους βουλευτές, έτσι ώστε να σταυρώνεται η προσωπική επιλογή αλλά και η καλύτερη επιλογή.
  4. Αποκλεισμός της συμμετοχής των βουλευτών στην κυβέρνηση.
  5. Εκλογή, μόνο για δύο τετραετίες, σε όλων των ειδών τα νομοθετικά, συμβουλευτικά σώματα.
  6. Ο βουλευτής και κάθε εκλεγόμενος στην οποιαδήποτε βαθμίδα νομοθετικής, συμβουλευτικής ή θέση διαχείρισης εξουσίας,  με την είσοδο του στο αξίωμα, υποβάλλει  δήλωση των περιουσιακών του στοιχείων.  Με αυτά και μόνον αυτά μπορεί να αποχωρήσει, με πρόβλεψη για βαριές κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης αυτής της αρχής.
  7. Καταργείται κάθε μορφή επιπλέον συνταξιοδότησης, σε όλες τις βαθμίδες εκλεγομένων σε θέσεις νομοθετικής, συμβουλευτικής ή διαχείρισης εξουσίας.
  8. Άνω Βουλή με 100 Βουλευτές, προερχόμενους από τον εθνοχώρο. Κάτω Βουλή, με 100 Βουλευτές, προερχομένους από τη Διασπορά, με αποκλειστική αρμοδιότητα τα εθνικά θέματα.
  9. Συγκροτείται  Σώμα Δίωξης της Διαφοράς, το οποίο ανήκει διοικητικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τα στελέχη του προσλαμβάνονται/απολύονται από την Βουλή των Ελλήνων, με ενισχυμένη πλειοψηφία. Απολογούνται σε ανοικτή συνεδρίαση αρμόδιας επιτροπής. Ο μισθός τους και η ανέλιξή τους, εξαρτάται από την παραγωγικότητά τους. Μόνη του αρμοδιότητα, η δίωξη διεφθαρμένων αιρετών και διορισμένων δημόσιων λειτουργών.
  10. Πρόεδρος Δημοκρατίας, αιρετός κατ’ ευθείαν από τον Λαό. Στην αρμοδιότητά του υπάγονται οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Σώμα Δίωξης Διαφθοράς.
  11. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διορίζει μόνον τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.  Οι Ένοπλες δυνάμεις, αποδεσμεύονται από την διαδικασία των κρίσεων, με κομματικά κριτήρια. Κατοχυρώνεται συνταγματικά η Παλλαϊκή Άμυνα.
  12. Τροποποιείται το άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος και γίνεται σαφές σε σχέση με την προστασία του Συντάγματος από τον Λαό.
  13. Προστίθενται στο Σύνταγμα: α. Οι παραβάσεις των αιρετών εκπροσώπων του Λαού, όλων των βαθμίδων, δεν παραγράφονται ισοβίως. β. Απαγορεύεται ρητά από την αστυνομία η χρήση χημικών.
  14. Απαγορεύονται οι ΜΚΟ . Προϋπόθεση για τη λειτουργία οποιασδήποτε κοινωνικής οργάνωσης είναι η πλήρης διαφάνεια και το επώνυμο των μελών της.
  15. Αιρετός Εισαγγελέας σε κάθε έδρα Πρωτοδικείου από τον τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο.
  16. Πλήρως ορκωτά δικαστήρια στο εφετειακό τους τουλάχιστον στάδιο.
  17. Πρόβλεψη δημοψηφισμάτων, για οποιαδήποτε διεθνή συμφωνία.
  18. Υγεία, Παιδεία υπό τον πλήρη έλεγχο του κράτους.
  19. Απαγόρευση συνταγματικά της παραπαιδείας (φροντιστήρια, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κλπ).
  20. Συνταγματική κατοχύρωση του ελέγχου του εθνικού νομίσματος και της ρευστότητάς του.
  21. Συνταγματική ρύθμιση για τον έλεγχο των ΜΜΕ μέσα από τα νομοθετικά σώματα και τις κοινωνικές οργανώσεις.
  22. Κατάργηση των ανεξαρτήτων αρχών.
  23. Εισαγωγή του τεκμηρίου αθωότητας και ταυτοπροσωπίας. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να αποδεικνύει την ταυτοπροσωπία του πολίτη και όχι ο πολίτης. Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα.
  24. Απαγόρευση προσαγωγής χωρίς ύπαρξη αδικήματος.
  25. Εισαγωγή της ανάγνωσης των δικαιωμάτων του κατηγορούμενου κατά την σύλληψη στο Σύνταγμα.
  26. Απαγόρευση κάλυψης του προσώπου σε κάθε δημόσιο λειτουργό. Απόλυτα διακριτά τα στοιχεία της ταυτοπροσωπίας του.
  27. Ελληνική ιθαγένεια, μόνο σε ξένους πολίτες οι οποίοι αποδεδειγμένα και μάλιστα στη χώρα τους, κατέγραψαν την αγάπη και την εκτίμησή τους στην Ελλάδα, τους αγώνες του Λαού της και τον πολιτισμό της.
Δείτε την ομιλία-εισήγηση του Σταύρου Βιτάλη στη Συμμαχία για την Ελλάδα, στην ηλ. Διεύθυνση, http://vimeo.com/26562706
«Όποιος μιλάει για βουλευτηλίκια σήμερα, να φύγει από μπροστά μας»: Ομιλία-εισήγηση για το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας του Συντονιστή του Πατριωτικού Μετώπου κ. Σταύρου Βιτάλη. (18/7/11).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου