Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Υπό διωγμό Μέρκελ και οι ελληνικές πολιτικές… φαμίλιες!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=15458

Τα μεγάλα μαχαίρια έχουν βγει στην υπόθεση της αντιμετώπισης της φοβερής οικονομικής κρίσης που έχει θέσει σε σοβαρή δοκιμασία την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, πέρα από την Ευρωζώνη και την επιβίωση του κοινού νομίσματος.
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ αντιμετωπίζει τα μαζικά πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης και προσωπικοτήτων όπως ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, ενώ δεν λείπουν και τα πυρά εκ των έσω του κυβερνητικού συνασπισμού.
Κοινός τόπος είναι το ότι η Μέρκελ ακολουθεί λαϊκιστική πολιτική και δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις, όπως θα άρμοζε στον ηγέτη μιας χώρας που αποτελεί την ατμομηχανή της ευρωπαϊκής ενοποίησης, της ευρωπαϊκής ιδέας.



Η συγκεκριμένη κριτική αποτελεί μία ακόμη δικαίωση για τις εκτιμήσεις του «defence-point.gr» αφού από την πρώτη στιγμή της κρίσης είχαμε επισημάνει τόσο το μικρόβιο του λαϊκισμού που έχει εισχωρήσει στην ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ, όσο και το ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται οδηγούν στην καταστροφή. Επίσης, ότι το πρόβλημα δεν είναι αμιγώς ελληνικό, αλλά πρόκειται για πρόβλημα που αφορά την επιβίωση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Είχαμε τονίσει επίσης εξ αρχής , ότι όσοι εστιάζουν την κριτική τους στην Ελλάδα, απλώς εθελοτυφλούν και προσπαθούν να κρύψουν τα δικά τους προβλήματα.
Επιπρόσθετα, σε χθεσινό δημοσίευμα η αγγλόφωνη διαδικτυακή πύλη του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον των τριών οικογενειών πολιτικών στην Ελλάδα, οι οποίες όπως αναφέρεται κατέστρεψαν τη χώρα! Πρόκειται για ένα δημοσίευμα – φωτιά, το οποίο αποτυπώνει στην κυριολεξλια αυτό που η ελληνική κοινωνία συζητά εδώ και καιρό από τα σπίτια μέχρι και τα καφενεία.
Στο στόχαστρο του ρεπορτάζ του περιοδικού έχουν μπει οι οικογένειες Παπανδρέου, Καραμανλή και Μητσοτάκη, με την υπόμνηση ότι οι γόνοι τους βρίσκονται ακόμη στα πράγματα, αν και η «νέα γενιά» δείχνει σημάδια συμμόρφωσης και προσπάθειας να διορθωθούν τα κακώς κείμενα δεκαετιών.
Οι οικογένειες κατηγορούνται ευθέως από το περιοδικό ότι μοίρασαν δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν υπήρχαν για να ικανοποιήσουν την εκλογική τους πελατεία, δημιουργώντας στην πορεία ένα «γραφειοκρατικό τέρας». Επισημαίνοντας ότι καμία άλλη ευρωπαϊκή δημοκρατία δεν έχει να επιδείξει ανάλογο φαινόμενο, το περιοδικό αναφέρει ότι τα πολιτικά κόμματα πιο πολύ ενδιαφέρονταν να κάνουν πολιτικές χάρες παρά να ασκούν πολιτική!
Όσο προσβλητικό κι αν φαίνεται το εν λόγω δημοσίευμα, δεν παύει να αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την αλήθεια, οπότε, αντιμετωπίζοντας τα πράγματα με αισιοδοξία, δεν μπορούμε παρά να σχολιάσουμε ότι ο εντοπισμός του προβλήματος αποτελεί το πρώτο και σημαντικότερο βήμα στην κατεύθυνση της επίλυσής του.
Το δημοσίευμα μπορεί κανείς να το διαβάσει στην ακόλουθη διεύθυνση:

http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,772176,00.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου