Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Σκόπια: ‘Συζήτησαν για το όνομα Χίλαρι Κλίντον – Στ. Λαμπρινίδης’

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/


Ιούλιος 18, 2011.

«Όπως μάθαμε ανεπίσημα, η θέση των ΗΠΑ σχετικά με τη διαφορά (Αθήνας –Σκοπίων) δεν έχει αλλάξει και από όσα έχουμε ακούσει και δει η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να είπε ότι και οι δύο πλευρές είναι πρόθυμες και κοντά σε μια λύση, αλλά είναι απαραίτητο η απόσταση από το «κοντά σε λύση» να γίνει «τελική λύση».

Τα παραπάνω γράφει η σκοπιανή εφημερίδα ‘Ούτρινσκι’ που αφού καταγράφει όλα όσα ανακοινώθηκαν δημόσια από την κ. Κλίντον και τον κ. Λαμπρινίδη, θα σημειώσει:

«Από ό, τι  ψιθυριζόταν στους διαδρόμους του ελληνικού ΥΠΕΞ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι οι δύο δεκαετίες είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για αυτήν τη διαφορά και η αποτυχία μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης, είναι πραγματικά, απογοητευτική και για τις δύο πλευρές αλλά και άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, οι οποίες υποστηρίζουν τις διαπραγματεύσεις.

»Το πρόβλημα μεταξύ της FYROM και της Ελλάδας - κατά τις Ηνωμένες Πολιτείες- είναι «παλιό και πολύ αστείο», αλλά, ένα τέτοιο αστείο που δεν κατατάσσεται στην κατηγορία του αστείου,  χρειάζεται επειγόντως λύση».

--
Πηγή: Утрински весник

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου