Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ Συνεδριάζει η ΕΚΤ

Από το ιστολόγιο

  Συνεδριάζει σήμερα η διοικούσα επιτροπή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η νομισματική πολιτική της οποίας αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη, όπως μετέδωσε σήμερα το Γερμανικό Πρακτορείο επικαλούμενο αναλυτές της αγοράς.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 15.30 ώρα Ελλάδος.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 15.30 ώρα Ελλάδος.
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της διοικούσας επιτροπής, ωστόσο, αναμένεται να βρεθεί η κλιμακούμενη κρίση κρατικού χρέους στην ευρωζώνη, όπως αυτή εκδηλώνεται με τη σημαντική αύξηση των αποδόσεων των ιταλικών, ισπανικών αλλά και γαλλικών, εσχάτως, ομολόγων.
Αντιστοίχως, εκεί αναμένεται να επικεντρωθούν και οι επισημάνσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, στη συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει στις 3:30 ώρα Ελλάδος.
Κατά την τελευταία συνεδρίασή της, τον προηγούμενο μήνα, η ΕΚΤ είχε αυξήσει το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης στο επίπεδο του 1,50%, στο πλαίσιο προσπάθειας αναχαίτισης των πληθωριστικών τάσεων στην ευρωζώνη.
Σύμφωνα με στοιχεία του Ιουλίου, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη αποκλιμακώθηκε στο επίπεδο του 2,50%, έναντι 2,70% το προηγούμενο διάστημα, αλλά υψηλότερα από το καταστατικό όριο της ΕΚΤ που είναι στο 2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου