Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Αδυνατεί να διαχειριστεί την κατάσταση στη Φουκουσίμα η Tepco

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=299295
    Η Tepco, η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα Νταϊτσί, ανακοίνωσε ότι ο εξοπλισμός της δεν είναι κατάλληλος απέναντι στα ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας που έχουν παρουσιαστεί και ότι αναζητάει νέους τρόπους ν’ αντιμετωπίσει την κατάσταση. Παράλληλα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν απομάκρυνε σήμερα από τις θέσεις τους, τρεις κοφυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Ναότο Καν Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Ναότο Καν Η Tepco αποκάλυψε την Δευτέρα ότι καταγράφηκαν πάνω από δέκα σίβερτ την ώρα στην επιφάνεια ενός σωλήνα που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, ανάμεσα στους αντιδραστήρες Νο1 και Νο2 του Φουκουσίμα Νταϊτσί.


Στο μεταξύ, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν απομάκρυνε από τις θέσεις τους τρεις κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους, θεωρώντας τους υπεύθυνους για τη διαχείριση της πυρηνικής κρίσης.

Την ίδια ώρα, η Μιναμισόμα, που βρίσκεται περίπου 20 χλμ. βόρεια της Φουκουσίμα, έγινε η πρώτη πόλη της Ιαπωνίας η οποία απέρριψε τα σχέδια να φιλοξενήσει ένα νέο πυρηνικό σταθμό.
Η πόλη αποφάσισε να μην υποβάλλει αίτημα για τη χορηγία υποδομών που δίνεται από την κυβέρνηση σε κοινότητες οι οποίες συμφωνούν να φιλοξενήσουν νέους πυρηνικούς σταθμούς. Ο δήμαρχος Κατσουνόμπου Σακουράι ανέφερε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στην κρίση στην Φουκουσίμα θέτουν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου