Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Στρατηγική συρρίκνωση για τη Βρετανία. Στρατηγική ανωριμότητα στην Ελλάδα.

Σχόλιο ιστολογίου μας : Άραγε, τι συζητούν οι βουλευτές της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης, στις επιτροπές της Βουλής; Πόσο ήσυχοι αισθάνονται όταν οι περικοπές έχουν φτάσει εκτός ορίων πολλά τμήματα του συνόλου που λέγεται Άμυνα και τη στιγμή που το διεθνές περιβάλλον στην περιοχή μας είναι πολύ ασταθές; Τόσο σημαντική είναι η κομματική πειθαρχεία; Ρητορικό το ερώτημα.(?)
Απάντηση : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_2840.html
Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16735

Κυβερνητική αναφορά που δημοσιεύθηκε εχθές, Τετάρτη 3/8, για την κατάσταση στον τομέα της Άμυνας της Βρετανίας, έδειξε ότι υπάρχει έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις των περικοπών.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κείμενο, η απώλεια των αεροπλανοφόρων, των αεροσκαφών και 30.000 θέσεων στρατιωτών πρώτης γραμμής, θα οδηγήσει σε στρατηγική συρρίκνωση των ενόπλων δυνάμεων.
Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι δεν είναι σίγουρο αν θα μπορέσουν οι ένοπλες δυνάμεις, από το 2015 κι έπειτα να εκτελέσουν όλες τις αποστολές που θα τους ζητηθούν, λόγω των περικοπών και της Στρατηγικής Αναθεώρησης.




Οι βουλευτές που συνέταξαν την έκθεση «επιτέθηκαν» άμεσα στον Ντέιβιντ Κάμερον, σημειώνοντας στο κείμενο ότι «η άποψη του πρωθυπουργού ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυτή τη στιγμή δυνατότητες σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων απορρίπτεται από την επιτροπή.» !
Τέλος, ο πρόεδρος της επιτροπής και βουλευτής των συντηρητικών, Τζέιμς Άρμπουθνοτ, δήλωσε ότι «αυτό είναι ξεκάθαρο παράδειγμα των περικοπών που ξεπερνούν ακόμα και τη στρατηγική ασφάλεια του Ην. Βασιλείου και τις ικανότητες που ζητούμε να έχουν οι ένοπλες δυνάμεις.»
Άραγε, τι συζητούν οι βουλευτές της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης, στις επιτροπές της Βουλής; Πόσο ήσυχοι αισθάνονται όταν οι περικοπές έχουν φτάσει εκτός ορίων πολλά τμήματα του συνόλου που λέγεται Άμυνα και τη στιγμή που το διεθνές περιβάλλον στην περιοχή μας είναι πολύ ασταθές; Τόσο σημαντική είναι η κομματική πειθαρχεία; Ρητορικό το ερώτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου