Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Λιβύη: «Συμμαχία» Τρίπολης και ισλαμιστών σύμφωνα με το γιο του Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Συμμαχία με ισλαμιστές εξεγερμένους προκειμένου να εκδιώξει τους φιλελεύθερους αντικαθεστωτικούς ισχυρίστηκε ότι πρόκειται να συνάψει η οικογένεια Καντάφι, σύμφωνα με το γιο του Καντάφι, Σάιφ αλ Ισλάμ, παρά τα όσα υποστήριζε ως τώρα το καθεστώς, ότι δηλαδή η εξέγερση στη χώρα ήταν αποτέλεσμα ισλαμιστικής συνωμοσίας.
Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο Καντάφι υποστήριξε ότι «οι φιλελεύθεροι θα διαφύγουν ή θα σκοτωθούν. . . θα το πράξουμε μαζί. Η Λιβύη θα μοιάζει με τη Σαουδική Αραβία, με το Ιράν. Ε, και;». Ο ίδιος υποστήριξε ότι διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία με τον Αλι Σαλάμπι, ηγετική προσωπικότητα των αντικαθεστωτικών που έχουν τον έλεγχο του ανατολικού τμήματος της χώρας. Ο Σάιφ αλ Ισλάμ τόνισε ότι εντός των προσεχών ημερών η κυβέρνηση και οι ισλαμιστές θα εκδώσουν κοινό ανακοινωθέν που θα γνωτσοποιεί τη συμμαχία τους.
Η εφημερίδα ωστόσο επικοινώνησε με το Σαλάμπι, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι είναι σε επαφές με την Τρίπολη, αλλά απέρριψε κάθε υπόνοια συμμαχίας, τονίζοντας ότι οι ισλαμιστές στους κόλπους των ανταρτών επιθυμούν μία πλουραλιστική δημοκρατία χωρίς την οικογένεια Καντάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου