Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Διαβουλεύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΕντός ΕΕ και ευρωζώνης οι διαβουλεύσεις για την κρίση χρέους διαδέχονται η μια την άλλη. Με στόχο προφανώς να αποφευχθούν τα χειρότερα, που δεν είναι άλλα από μια επέκταση της κρίσης και σε άλλες χώρες.
Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζιούλιο Τρεμόντι συναντήθηκε την Τετάρτη για σχεδόν ένα δίωρο με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για μια εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, ενώ ο Ισπανός πρωθυπουργός Ζοζέ Λουίς Θαπατέρο επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπέι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για να τους ενημερώσει για τα νέα οικονομικά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνησή του στην Ισπανία.
 
«Αντεπίθεση» Σίλβιο Μπερλουσκόνι
 
Σε μια προσπάθειά του να «δαμάσει» την κρίση χρέους ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι απευθύνθηκε χθες σε ομιλία του στα δύο σώματα του ιταλικού κοινοβουλίου ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης. Αναφέρθηκε στα προτερήματα της ιταλικής οικονομίας, όπως είναι τα γερά οικονομικά θεμέλια της χώρας και οι υγιείς τράπεζες. Τα δεδομένα αυτά όμως δεν αλλάζουν το γεγονός ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ιταλίας είναι με 120% του ΑΕΠ ο δεύτερο σε μέγεθος μετά το ελληνικό.
 
dw-world.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου