Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η ΕΚΤ

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια της Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της αγοράς.
Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η ΕΚΤ
Ειδικότερα, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης θα παραμείνει αμετάβλητο στο 1,50%. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ είχε αυξήσει κατά 25 μονάδες βάσης το επιτόκιο στη συνεδρίαση του Ιουλίου.
Την ίδια στιγμή, η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο 2,25% και 0,75% αντιστοίχως.



Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται πλέον στη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΚΤ Jean-Claude Trichet. Οι επενδυτές θα αναζητήσουν σημάδια για τις προθέσεις της ΕΚΤ όσον αφορά τα επόμενα βήματα στα επιτόκια του ευρώ, αλλά και για το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να επαναλάβει τις αγορές ομολόγων από τη ζώνη του ευρώ καθώς κλιμακώνονται και πάλι οι πιέσεις στις χρηματοοικονομικές αγορές της Ευρωζώνης.
Βρετανία: Αμετάβλητο στο 0,5% το βασικό επιτόκιο
Αμετάβλητο διατήρησε το βασικό της επιτόκιο η Τράπεζα της Αγγλίας, σε μία ευρέως αναμενόμενη απόφαση. Ειδικότερα, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο δανεισμού στο ιστορικό χαμηλό του 0,5% ενώ παράλληλα διατήρησε το ύψος του προγράμματος αγοράς ομολόγων στις 200 δισ. λίρες. Αξίζει να σημειωθεί πως το επιτόκιο βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο από το Μάρτιο του 2009.
Το ενδιαφέρον πλέον επικεντρώνεται στη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης στις 17 Αυγούστου, όπου θα φανεί αν έχουν αλλάξει οι ισορροπίες μεταξύ των μελών της Επιτροπής, τόσο για την αύξηση των επιτοκίων, όσο και για την πορεία του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Μία εβδομάδα νωρίτερα, στις Αυγούστου, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι νέες προβλέψεις για τον πληθωρισμό.
Ο πληθωρισμός τον Ιούνιο υποχώρησε στο 4,2% από 4,5% το Μάιο ενώ στόχος της κεντρικής τράπεζας είναι το 2%. Ωστόσο καθώς οι τιμές στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας αυξήθηκαν ο πληθωρισμός προβλέπεται πως θα φτάσει το 5%.
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου