Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Εκ δυσμάς (Ιταλία) υποβαθμίσεις, εξ ανατολάς αναβαθμίσεις - Σε BBB- από ΒΒ+ αναβάθμισε την Τουρκία η S&P - Θετικό το outlook

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......δείτε τώρα εδώ , ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς είναι πολεμικές βιομηχανίες και μέτοχοί τους , που ξέρουν καλά ότι μόλις οι Τούρκοι πέσουν στην παγίδα της υποτιθέμενης αναβάθμισης θα τρέξουν στις αγορές για νέα δάνεια για να συγκρατήσουν την εικόνας τους ως δήθεν Ηγέτης της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και τις προμήθειες νέων στρατιωτικών υλικών που χάθηκαν από την κόντρα τους με το Ισραήλ......
Η Ιταλία αντίθετα έχει αρκετά καλή πολεμική βιομηχανία που όμως έχει χάσει την δύναμη της και οι αγορές όμως επιθυμούν το μερίδιό της ......η εξαγορά κάποιων εξ αυτών είναι ήδη στα σκαριά ...... 
Για να εξισορροπήσουν την κόντρα μεταξύ των (Τουρκία -Ισραήλ +Κύπρος+Ελλάδα) αλλά και για την περαιτέρω κλιμάκωσή της ο τρόπος είναι ένας , η ανακοίνωση της υποτιθέμενης αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας......βλέπετε πόσο ωραία λειτουργεί μια φήμη ..εεεε???? 
Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει ένας απλός άνθρωπος , ΕΙΝΑΙ ΌΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ , ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΦΗΜΕΣ /ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ /ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΕΧΟΥΝ!!!!!!
Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr
     Η μεγάλη αντίφαση... Ενώ οι αναπτυγμένες χώρες υποβαθμίζονται, οι αναδυόμενες αναβαθμίζονται. Λίγες ώρες μετά την υποβάθμιση της Ιταλίας, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's προχώρησε στην αναβάθμιση, στο ΒΒΒ- από ΒΒ+ προηγουμένως, της αξιολόγησης της Τουρκίας σε τοπικό νόμισμα. Θετικό το outlook.

Αντίστοιχα, ο οίκος επιβεβαίωσε την αξιολόγηση ΒΒ σε ξένο νόμισμα.
"Η αναβάθμιση της αξιολόγησης σε τοπικό νόμισμα αντανακλά τη συνεχιζόμενη βελτίωση του χρηματοοικονομικού κλάδου της Τουρκίας", σημειώνει χαρακτηριστικά η S&P.
Σύμφωνα με τον οίκο, οι τουρκικές τράπεζες είναι κεφαλαιακά θωρακισμένες. Μάλιστα, η S&P εκτιμά ότι η τουρκική κυβέρνηση θα μειώσει τη συμμετοχή της σε μερικές από τις εμπορικές τουρκικές τράπεζες.
Κατά την S&P, η τουρκική κυβέρνηση θα παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις της για τη σταθεροποίηση της αναλογίας χρέους προς ΑΕΠ στο 35% έως το 2014, παρά τις εκτιμήσεις του οίκου ότι η ανάπτυξη του τουρκικού ΑΕΠ θα επιβραδυνθεί στο 3% μεταξύ των ετών 2012 και 2014, έναντι ανάπτυξης πέριξ του 6% το 2011.
Το πρωτογενές πλεόνασμα της τουρκικής κυβέρνησης, σύμφωνα πάντα με τον οίκο, θα ξεπεράσει το 1% έναντι του ΑΕΠ το 2011.
Η S&P εκτιμά ότι οι εξωτερικές ανάγκες χρηματοδότησης της Τουρκίας θα φτάσουν στο 145% το 2011. "Αυτή η υψηλή εξάρτηση της Τουρκίας από το εξωτερικό καθιστά την οικονομία της χώρας ευάλωτη σε πιθανά σοκ, είτε εγχώερια, είτε εξωγενή", προειδοποιεί ο οίκος.

S&P: Σε Α από Α+ υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας με αρνητικό outlook.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο οίκος η υποβάθμιση αντανακλά τις αδύναμες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.
Και την εκτίμηση ότι ο εύθραυστος κυβερνητικός συνασπισμός της χώρας μαζί με τις διαφορές πολιτικής εντός του Κοινοβουλίου κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσουν να περιορίζουν την ικανότητα της κυβέρνησης στο να δυνηθεί και να απαντήσει αποφασιστικά στις προκλήσεις του εσωτερικού και εξωτερικού μακροοικονομικού περιβάλλοντος.
Όπως αναφέρει η S&P, η αποδυνάμωση της εξωτερικής ζήτησης εξαιτίας της οικονομικής επιβράδυνσης διεθνώς, τα μέτρα λιτότητας και η πίεση επί του κόστους χρηματοδότησης θα οδηγήσουν σε ισχνότερη ανάπτυξη από ό,τι αρχικά προβλεπόταν. Ωστόσο, για τον οίκο, η Ιταλία παραμένει στην κατηγορία των κρατών οι προοπτικές αποπληρωμής του χρέους των οποίων παραμένουν σταθερές, αλλά πιθανολογεί να επηρεαστούν από τις αλλαγές στην οικονομική κατάσταση.
Σύμφωνα με το πιο απαισιόδοξο σενάριο του, ο οίκος προβλέπει νέα ύφεση το 2012 στην Ιταλία με μείωση του ΑΕΠ κατά 0,6% πριν από μία ισχνή ανάκαμψη το 2013 και το 2014.

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου