Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Τρεις νεκροί και 15 τραυματίες από την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......αυτό δεν το υπολόγισαν οι οίκοι........
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 15 τραυματίστηκαν, λόγω της βομβιστικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Άγκυρας, σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό Εσωτερικών Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν.



Από τους 15 τραυματίες, διευκρίνισε ο τούρκος υπουργός, οι πέντε φέρουν σοβαρά τραύματα.
Ο Σαχίν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «τρομοκρατικής» επίθεσης, έναν όρο που η Τουρκία χρησιμοποιεί στις επιθέσεις των κούρδων αυτονομιστών ανταρτών.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς είχε δηλώσει προηγουμένως πως επρόκειτο για επίθεση.
Βόμβα στο εσωτερικό αυτοκινήτου 
Από εκρηκτικό μηχανισμό προκλήθηκε η ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Άγκυρας, ο οποίος ήταν κρυμμένος σ' ένα αυτοκίνητο, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα.
«Ένα όχημα πήρε φωτιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια βόμβα στο εσωτερικό του», δήλωσε προς τους δημοισογράφους.
Ο κυβερνήτης της Άγκυρας Αλααντίν Γιουκσέλ αρνήθηκε να μιλήσει για επίθεση, υπογραμμίζοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται. «Ερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους.
 
Εισαγγελείς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έφτασαν επιτόπου για να βοηθήσουν τους ερευνητές της αστυνομίας, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα. Η έκρηξη σημειώθηκε στην εμπορική συνοικία Κιζιλάι, στην καρδιά της Άγκυρας, όπου συχνάζουν καθημερινά δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, και ακούστηκε σε απόσταση χιλιομέτρων, προκαλώντας πανικό.
Το σημείο της έκρηξης ήταν μπροστά σε ένα επίσημο κτίριο, την υπονομαρχία του Τσανκαγιά, της μεγαλύτερης περιφέρειας της Άγκυρας. Άλλα δημόσια κτίρια, όπως αυτό του Εφετείου, βρίσκονται επίσης κοντά.


Τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν σταθμευμένα αυτοκίνητα να καίγονται μπροστά σε τοπικό κυβερνητικό κτίριο και πυκνός καπνός να υψώνεται από την περιοχή.  Η μικρής έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.  Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για σύλληψη μιας γυναίκας, η οποία βρισκόταν κόντα στο σημείο και φώναζε συνθήματα υπέρ του PKK.
Αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), οι οποίοι διεξάγουν εδώ και 27 χρόνια ένοπλο αγώνα, έχουν πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν τέτοιες επιθέσεις στις τουρκικές μητροπόλεις.
Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στις ΗΠΑ , ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Γκιούλ βρίσκεται στο Βερολίνο.  

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου