Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Κομισιόν: Οι μεταρρυθμίσεις της Ιταλίας θα βοηθήσουν τη χώρα

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....το λέει και η Κομισιόν.....
Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Του Riva Froymovich

Βρυξέλλες (Dow Jones) – Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν από την Ιταλία θα περιορίσουν το υψηλό κυβερνητικό χρέος της χώρας, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά από την υποβάθμιση της Ιταλίας από την Standard and Poor’s.

«Η Ιταλία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μειώσει το χρέος και να πετύχει τους στόχους που συμφωνήθηκαν με τους Ευρωπαίους εταίρους της», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, ο Amadeu Altafaj Tardio.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα απαιτήσεις μεγάλη πολιτική σύγκλιση. Η Standard & Poor’s υποβάθμισε την αξιολόγηση κρατικού χρέους της Ιταλίας σε Α από Α+ και διατήρησε τις αρνητικές προοπτικές για τη χώρα.


Τον Ιούλιο και αυτό το μήνα, η ιταλική κυβέρνηση παρουσίασε δύο δέσμες μέτρων για δημοσιονομική ενοποίηση.

Ο Altafaj Tardio δήλωσε ότι αυτά τα μέτρα είναι βασικά ώστε να οδηγηθεί η Ιταλία σε σημαντική ανάπτυξη». Η υλοποίησή τους θα επιτρέψει στην Ιταλία να επιτύχει σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, πρόσθεσε.

Επαναδιατύπωσε ότι η Κομισιόν σχεδιάζει να ανακοινώσει μια πρόταση για οίκους αξιολόγησης στις επόμενες εβδομάδες, χωρίς να δίνει πληροφορίες.

© Dow Jones Newswires


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου