Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ISDA: Παρά τους κινδύνους η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει την ενεργοποίηση των CDS - Ακόμη κι αν δεν καταβάλλει μισθούς και συντάξεις τον επόμενο μήνα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ακριβώς εδώ είναι το μυστικό της όλης υπόθεσης , δηλαδή να γίνει εσωτερική στάση πληρωμών ώστε να πληρωθούν κανονικά οι τοκογλυφικές δόσεις των κερδοσκόπων και έτσι η αγορά να μην το θεωρήσει επίσημη πτώχευση της χώρας αλλά απλά μια κυβερνητική αναδιοργάνωση εξισορρόπηση των δημοσιονομικών της......όπως τα λέει και το troll .....
Βέβαια όλες αυτές οι πιέσεις/απειλές αποσκοπούν και αλλού , καταλαβαίνετε πολύ καλά τι εννοούμε ... 
Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ενδεχομένως να μην οδηγήσει σε ενεργοποίηση των CDS βραχυπρόθεσμα, ακόμη κι η ελληνική κυβέρνηση δεν κατορθώσει να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις τον ερχόμενο μήνα.
Τα ανωτέρω επισημαίνει σε δηλώσεις του ο David Geen, ανώτατο στέλεχος της Διεθνούς Ένωσης Swaps και Παραγώγων (International Swaps and Derivatives Association - ISDA).
"Τα CDS συνδέονται με υποχρεώσεις που έχουν να κάνουν με το χρέος - όπως ομόλογα και δάνεια", δηλώνει χαρακτηριστικά ο Geen.
"Ακόμη κι αν τα ελληνικά ομόλογα και τα δάνεια της χώρας είναι ακόμη σε ισχύ, ακόμη κι αν η ελληνική κυβέρνηση παύσει την καταβολή μισθών για δασκάλους και αστυνομικούς, αυτό θα συνιστά μια πολύ άβολη κατάσταση, ωστόσο δεν συνιστά αυτόματα ενεργοποίηση των CDS", προσθέτει ο αξιωματούχος της ISDA.

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου