Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Εξανεμίστηκαν τα κέρδη στη Wall Street

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow11.405,634,62 0,04%  
  Nasdaq2.590,24-22,59 -0,86%  
Η Wall Street σήμερα

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street χάνοντας στο τέλος τα κέρδη τους σε κλίμα έντονης νευρικότητας για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Ο βιομηχανικός Dow Jones βρέθηκε στα υψηλά της ημέρας να σημειώνει άνοδο 1,3% για να περιορίσει στη συνέχεια τα κέρδη του κλείνοντας με οριακά κέρδη 0,07% καθώς επανήλθε στο προσκήνιο η αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Σε αρνητικό έδαφος διολίσθησαν στο τέλος ο τεχνολογικός Nasdaq και ο S&P 500.

Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς βρέθηκαν νωρίτερα να σημειώνουν άνοδο άνω του 1% εν μέσω προσδοκιών ότι η Federal Reserve θα ανακοινώσει και νέες δράσεις για την τόνωση της αδύναμης ανάκαμψης μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνάντησης νομισματικής πολιτικής το βράδυ της Τετάρτης.

Η συνάντηση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Federal Reserve ξεκίνησε σήμερα στην Ουάσινγκτον. Οι ανακοινώσεις της Fed  για τα αμερικανικά επιτόκια, την πορεία και τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας θα γίνουν αύριο το βράδυ, με τους αναλυτές να περιμένουν πάντως και νέες πρωτοβουλίες της κεντρικής τράπεζας για την τόνωση της αναιμικής ανάπτυξης.

Μεταξύ άλλων, οι αναλυτές περιμένουν από την κεντρική τράπεζα την ανακοίνωση ενός προγράμματος αλλαγής ομολόγων βραχυπρόθεσμης διάρκειας με ομόλογα πιο μακροπρόθεσμης διάρκειας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η Fed θα πουλήσει χρέος που ωριμάζει σε διάστημα τριών ετών ή μικρότερο και θα αγοράσει κυρίως χρεόγραφα διάρκειας ωρίμανσης 7 και 10 ετών, με το ύψος του προγράμματος να τοποθετείται μεταξύ 200 και 700 δισ. δολ.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μειώσει τα μακροπρόθεσμα επιτόκια βοηθώντας έτσι τους κατόχους στεγαστικών δανείων να αναχρηματοδοτήσουν και να μειώσουν τα κόστη δανεισμού τους.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 7,65 μονάδες (0,07%) κλείνοντας στις 11.408,60 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 22,59 μονάδων (-0,86%) και έκλεισε στις 2.590,20 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 2,00 μονάδων (-0,17%) κλείνοντας στις 1.202,00 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 16 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Home Depot κλείνοντας στα 34,81 δολ. με άνοδο 0,46 δολ. ή σε ποσοστό 1,34%. Ακολούθησαν η Intel με κέρδη 1,23% και κλείσιμο στα 22,20 δολ. και η American Express, η οποία έκλεισε στα 49,27 δολ. με άνοδο 1,21%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Alcoa (-2,85%), η Hewlett-Packard (-1,92%) και η Bank of America Corp (-1,29%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

H Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,01 δολ. ή σε ποσοστό 1,14% και έκλεισε στα 0,89 δολ.

Στην Ευρώπη, η υποβάθμιση της Ιταλίας από την Standard & Poor’s δεν προκάλεσε έκπληξη στις αγορές καθώς, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η υποβάθμιση είχε ήδη προεξοφληθεί σε μεγάλο βαθμό στις αγορές.

Η S&P υποβάθμισε σε Α/Α-1 από Α+/Α-1+ την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας με αρνητικό outlook, αντανακλώντας τις προοπτικές για αδύναμη οικονομική ανάπτυξη. Την ίδια στιγμή ο οίκος προειδοποίησε ότι οι διαφωνίες της κυβέρνησης που θα περιορίσουν τη δυνατότητα του κοινοβουλίου να ανταποκριθεί στις δημοσιονομικές προκλήσεις.

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα και θα εξασφαλίσει την επόμενη δόση από τους διεθνείς πιστωτές της.

Στα μάκρο της ημέρας, πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων, και στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, κατέγραψαν τον Αύγουστο οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών στις ΗΠΑ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι ενάρξεις υποχώρησαν 5% στις 571 χιλ. ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν πτώση 2,3% στις 590 χιλ.

Σημειώνεται πως σε ετήσια βάση οι ενάρξεις εμφανίζουν πτώση 5,8%.Οι ενάρξεις τον Ιούλιο αναθεωρήθηκαν καθοδικά στις 601 χιλ. από 604 χιλ.

Επιπλέον, οι οικοδομικές άδειες, που αποτελούν ένδειξη της μελλοντικής ζήτησης, αυξήθηκαν 3,2% στις 620.000 ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση 1,8% στις 590 χιλ.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, συμβόλαια αξίας άνω των 3 δισ. δολ. για την πραγματοποίηση έργων σε Βραζιλία, Αίγυπτο και Αυστραλία υπέγραψε η General Electric, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Τα συμβόλαια αφορούν έργα στον κλάδο φυσικού αερίου, στη διαχείριση υδάτων και σε υποδομές δικτύου.

Σε περικοπές 225 θέσεων εργασίας στη Γαλλία σχεδιάζει εξάλλου να προχωρήσει η Pfizer Inc.   η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο βάσει πωλήσεων, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης.

Στα αποτελέσματα της ημέρας, αύξηση κερδών 12% κατέγραψε το τέταρτο τρίμηνο η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικών πωλήσεων εξαρτημάτων αυτοκινήτου στις ΗΠΑ AutoZone.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 301,5 εκατ. δολ., ή 7,18 δολ. ανά μετοχή, από 268,9 εκατ. δολ., ή 5,66 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 8,1% στα 2,64 δισ. δολ.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα ανά μετοχή κέρδη 6,97 δολ. ανά μετοχή και τα έσοδα στα 2,61 δισ. δολ.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου