Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΕΘΑ:"Η ένταση με τη Τουρκία μπορεί να αυξηθεί".

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....σας παρακολουθούμε μίστερ.......μην το ξεχάσετε ΠΟΤΕΣ!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8397

“Ενδεχομένως να αυξηθεί η ένταση. Εμείς είμαστε εδώ να διαχειριστούμε ακόμα και την αύξηση έντασης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διαμορφώνοντας συμμαχίες στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργώντας ένα πολιτικό και διπλωματικό ανάχωμα απομόνωσης της Τουρκίας με βάση τις πρακτικές που ακολουθεί.

Δεν φοβόμαστε και το λέω αυτό γιατί το πιστεύω. Η Τουρκία πολύ γρήγορα θα αντιληφθεί και θα συνειδητοποιήσει τα αδιέξοδά της”,δήλωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αναφερόμενος στην τουρκική επιθετικότητα.

“ Η Τουρκία συνεχίζει να παρανομεί. Θεωρεί ότι είναι μόνη της στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο, τις αρχές της Διεθνούς Νομιμότητας. Όλα αυτά πληρώνονται. Δεν μπορείς να κάνεις, για πολύ χρόνο τον χωροφύλακα, αγνοώντας θεμελιώδεις Αρχές Διεθνούς Νομιμότητας. Και η Τουρκία αντιλαμβάνεται το στρατηγικό κενό που δημιουργεί η πτώση των καθεστώτων στη Μέση Ανατολή για να το καλύψει. Όμως, θεωρώ ότι είναι μια άκρως αντιφατική και προβληματική στρατηγική, η οποία πολύ σύντομα θα την οδηγήσει σε αδιέξοδα”,πρόσθεσε ο ΥΕΘΑ,ο οποίος επεσήμανε ότι μία τουρκική κορβέτα που έχουν βγάλει οι Τούρκοι,βρίσκεται τουλάχιστον 45 μίλια μακριά από το οικόπεδο 12.

Ο κ.Μπεγλίτης αναφέρθηκε και στα κέρδη που θα έχουν από την εξόρυξη φυσικού αερίου και οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι:
“ Μερίδιο θα έχουν οι Τουρκοκύπριοι, δεν θα έχουν οι Τούρκοι καταρχήν. Οι Τουρκοκύπριοι είναι τμήμα του Κυπριακού λαού και αυτοί δικαιούνται να έχουν το μερίδιό τους στην ανάπτυξη της Κύπρου, το μερίδιό τους στην ευημερία. Δεν έχουν ανάγκη από προστάτες. Δεν έχουν ανάγκη οι Τουρκοκύπριοι την ένταση που δημιουργεί η Τουρκία για την εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων. Τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων δεν συμπίπτουν με τα συμφέροντα της Τουρκίας στην περιοχή”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου