Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Έκρηξη με νεκρούς στην Άγκυρα

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/international/420592


(Τελευταία ενημέρωση: 12:00)
  • Αποδίδεται σε Κούρδους
  • Προσήχθη μία γυναίκα ύποπτη
  • Γίνεται λόγος και για πιθανότητα ύπαρξης 2ης βόμβας
  • Εκκενώνουν περιοχή και ένα σχολείο



Έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της Άγκυρας, στην συνοικία Κιζιλαι  και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον δύο θύματα σύμφωνα με πληροφορίες που  μετέδωσε το τουρκικό δίκτυο NTV.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της έκρηξης, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης πρόκειται για έκρηξη παγιδευμένου αυτοκίνητου .   
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα μικρό βαν που εξεράγει έξω από γραφεία της Ερυθράς Ημισελήνου, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο για τρομοκρατική επίθεση.

Γίνεται λόγος και για πιθανότητα ύπαρξης 2ης βόμβας και εκκενώνουν περιοχή και ένα σχολείο. Έξι αυτοκίνητα κάηκαν, μεγάλες ζημιές σε αυτοκίνητα.
Προσήχθη μία γυναίκα ύποπτη. Ο δήμαρχος της Τσάνκαγια (του κέντρου της Άγκυρας) δήλωσε «ελπίζουμε να μην είναι τρομοκρατική ενέργεια». Αλλά μάλλον φαίνεται ότι είναι και ίσως Κούρδων. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε για 20 τραυματίες, αλλά όχι νεκρούς.


Εικόνες δείχνουν αρκετά αυτοκίνητα να φλέγονται και μεγάλη κινητοποίηση των υπηρεσιών ασφαλείας ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.

Πυκνό σύννεφο καπνού σκεπάζει αυτή την ώρα την τουρκική πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου