Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

«Πυρά» Ρικ Πέρι εναντίον Ομπάμα για μεσανατολικό

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....κερδίζει έδαφος .....
Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

"Aφελής, αλαζονική και επικίνδυνη"είναι  η πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα στο μεσανατολικό ζήτημα, υποστήριξε σήμερα από τη Νέα Υόρκη ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2012, Ρικ Πέρι, κατηγορώντας τον Αμερικανό πρόεδρο ότι ευθύνεται για την παρούσα κατάσταση.

    Ο κυβερνήτης του Τέξας κατηγόρησε τον Ομπάμα ότι "απομόνωσε και υπονόμευσε" το Ισραήλ, γεγονός που "ενθάρρυνε την επιθετικότητα των εχθρών μας". Κατήγγειλε επίσης μια πολιτική που, όπως υποστηρίζει, "δίνει την ίδια σημασία στις διεκδικήσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένων και όσων ενορχηστρώνουν τρομοκρατικές ενέργειες".

    "Δεν θα βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού (...) αν η πολιτική του Ομπάμα για τη Μέση Ανατολή δεν ήταν αφελής, αλαζονική και επικίνδυνη", είπε ο Πέρι σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, συνοδευόμενος από πολλούς εκπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας της Νέας Υόρκης. Αυτή ήταν η πρώτη σημαντική ομιλία του Πέρι για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

    "Ενισχυμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα και τους απολογητές τους στον ΟΗΕ, οι Παλαιστίνιοι εκμεταλλεύονται την αστάθεια στη Μέση Ανατολή, ελπίζοντας ότι θα πετύχουν το στόχο τους χωρίς παραχωρήσεις και απευθείας διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ", σημείωσε.

    Ο Πέρι υποστήριξε εξάλλου ότι αν ο ΟΗΕ εγκρίνει το αίτημα των Παλαιστίνιων και αναγνωρίσει το κράτος τους, η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να "επανεξετάσει" την οικονομική βοήθεια που δίνει τόσο στους Παλαιστίνιους όσο και στον ΟΗΕ και να κλείσει το γραφείο της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (OLP) στην Ουάσινγκτον.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου