Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

“Ανεύθυνη η σεναριολογία για την ελληνική χρεοκοπία”/"Να μην μιλάμε δημόσια για ελληνική χρεοκοπία..."

Σχόλιο ιστολογίου μας : Δείτε τώρα 2 ανακοινώσεις .....έχει πλάκα πάντως ....ο κόσμος τόχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι........
Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει εάν θα εκπληρώσει τους στόχους, υποστηρίζει ο J. Weidmann
Σκληραίνει τη στάση του απέναντι σε μια ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας, Jens Weidmann. Ο Πρόεδρος της Bundesbank δήλωσε ότι, αν η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στους στόχους της, δεν θα λάβει άλλη βοήθεια ακόμη και αν “αυτό οδηγήσει σε ένα μάλλον άβολο σενάριο”.



Κατηγόρησε, ωστόσο, αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης ότι αποδίδονται σε μια “ανεύθυνη σεναριολογία” σχετικά με τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας.
Οι δηλώσεις Weidmann απηχούν και τη θέση, που ρητά έχει εκφράσει ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, ότι η εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσει η Ελλάδα να λαμβάνει οικονομική βοήθεια.
Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας, πάντως, έστρεψε τα πυρά του και προς τους ηγέτες της Ευρωζώνης για την καθυστέρηση της εφαρμογής των αποφάσεων, που έχουν ληφθεί. Υποστήριξε, επίσης, ότι θα πρέπει να διαλέξουν μεταξύ διατήρησης της οικονομικής κυριαρχίας και των πολιτικών τους δεσμεύσεων, γιατί “και τα δύο δεν γίνονται”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
24h NewsRoom



Καραδοκούν οι κερδοσκόποι, λέει ο Φινλανδός πρωθυπουργός.
Απέφυγε να σχολιάσει τα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο Φινλανδός πρωθυπουργός, Jyrki Katainen, σχολίασε ωστόσο πως εν γένει ένα "εξαιρετικά επικίνδυνο" μέτρο.
Ακόμα και αν ένα κράτος κηρύξει πτώχευση θα συνεχίσει να χρειάζεται τη βοήθεια άλλων χωρών, πρόσθεσε ο Katainen, μιλώντας στον φιλανδικό σταθμό MTV3.
Ερωτηθείς αν η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στη χρεοκοπία, ο Katainen αποκρίθηκε πως οι πολιτικοί που διακρίνονται από υπευθυνότητα δεν θα έπρεπε να μιλούν για αυτό δημοσίως.
"Δεν είναι δυνατό να κάνουμε απλά υποθέσεις για τέτοια ζητήματα. Υπάρχουν πολλοί εκατομμυριούχοι επενδυτές που περιμένουν τους πολιτικούς να αρχίσουν τις εικασίες για την αναδιάρθρωση του χρέους για να αρχίσουν να ποντάρουν", είπε χαρακτηριστικά.

24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου