Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Αίγυπτος: Δέσμευση για σεβασμό της συμφωνίας με Κύπρο για την ΑΟΖ

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Η Αίγυπτος θα σεβαστεί τη συμφωνία της με την Κύπρο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Στ. Λαμπρινίδη.
«Η Αίγυπτος θα τιμήσει κάθε δέσμευση, κάθε συμφωνία και κάθε διαφωνία που έχει κάνει, όπως και κάθε εμπορική της συμφωνία.
Πρόκειται για μια ειλικρινή και σταθερή στάση της Αιγύπτου και αυτή ισχύει ανεξάρτητα από την όποια κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αιγύπτιος υπουργός, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Λαμπρινίδης υπογράμμισε ότι για την Αθήνα, η Αίγυπτος είναι ένας «μείζων πυλώνας γεωπολιτικής σταθερότητας», προσθέτοντας πως οι δύο χώρες συμμερίζονται τις ίδιες αρχές και αξίες, τον ίδιο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα θέματα του Μεσανατολικού και ιδιαίτερα του Παλαιστινιακού, καθώς και θέματα διμερούς συνεργασίας, στον τομέα της ενέργειας για παράδειγμα, ενδεικτικά στη μεταφορά ενεργειακού εφοδιασμού μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Ο κ. Αμρ χαρακτήρισε, εν όψει και της επικείμενης επίσκεψής του στην Αθήνα, χαρακτήρισε στρατηγικής σημασίας τη συνεργασία της χώρας του με την Ελλάδα.
Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως η διμερής συνεργασία θα εντατικοποιηθεί και πως η Ελλάδα θα διαδραματίσει ένα καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής συνεργασίας με την Αίγυπτο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου