Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Απαισιόδοξοι για την "τσέπη" τους 8 στους 10

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Τι δείχνει έρευνα του ΕΒΕΑ που έδωσε στη δημοσιότητα ο Κ. Μίχαλος.
Επιδείνωση των οικονομικών τους περιμένουν πολίτες και επιχειρήσεις, μετά την ανακοίνωση των νέων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης, σύμφωνα με έρευνα του ΕΒΕΑ. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν την αυξημένη απαισιοδοξία των πολιτών σχετικά με την πορεία της Ελληνικής οικονομίας σε ποσοστό 85%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό το προηγούμενο δίμηνο ήταν στο 75%.



Παρόμοια επιδείνωση χαρακτηρίζει και τον δείκτη απαισιοδοξίας για τα προσωπικά και οικογενειακά οικονομικά των πολιτών, με το ποσοστό να αυξάνεται κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες από το τρίτο δίμηνο του 2011, συγκεντρώνοντας το ποσοστό του 83%. Επιπλέον, το ποσοστό εκείνων των πολιτών που αξιολογούν αρνητικά την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση διατήρησε την ανοδική πορεία που διαγράφει από το δεύτερο δίμηνο του τρέχοντος έτους, ανερχόμενο στο ποσοστό του 85%, με την κυριότερη δυναμική επιρροή στην επιδείνωση της αρνητικής αξιολόγησης και την διαφωνία της κοινής γνώμης για την τρέχουσα οικονομική πολιτική να κατέχουν οι συνεχιζόμενες και ατελέσφορες φορολογικές επιβαρύνσεις, καθώς και οι έκτακτες και αναπάντεχες εισφορές και οι επιπρόσθετες περικοπές μισθών και συντάξεων.
Σχετικά με τη συμβολή των νέων φόρων και τελών στην επίλυση του προβλήματος του Ελληνικού χρέους, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά σε ποσοστό 86%, καθώς και για την ιδιωτικοποίηση δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων με δεδομένη την παρούσα χρηματοοικονομική κατάσταση της χώρας, όπου παρατηρείται διχογνωμία.
Παρουσιάζοντας την έρευνα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος δήλωσε: "Η κοινή γνώμη καταδικάζει, στη συντριπτική της πλειοψηφία, που φτάνει το 85%, τις κυβερνητικές πολιτικές στην οικονομία. Μάλιστα, όπως αποτυπώνεται και στο οικονομικό βαρόμετρο του ΕΒΕΑ, χαρακτηριστικό της έντασης των αρνητικών κρίσεων είναι το γεγονός ότι αρνητικά κρίνουν την οικονομική πολιτική και οι τρεις στους τέσσερις απ΄ όσους το 2009 επέλεξαν να ψηφίσουν το κυβερνών κόμμα. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Απαιτείται αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής που οδηγεί την ελληνική οικονομία στην καταστροφή και έχει καταβαραθρώσει την ψυχολογία στην αγορά".
Δείτε όλη την έρευνα στα συνημμένα αρχεία
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου