Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

«Γκρεμίζεται ο καπιταλισμός» Την «αμερικανική Άνοιξη» βλέπει το Ιράν στο κίνημα κατά της Γουόλ Στριτ

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/

Επεκτείνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες το κίνημα των «Αγανακτισμένων»
Επεκτείνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες το κίνημα των «Αγανακτισμένων»   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )         


Τεχεράνη, Ιράν
Το κίνημα κατά της Γουόλ Στριτ στις ΗΠΑ θα γκρεμίσει το καπιταλιστικό σύστημα της Δύση υποστηρίζει ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

«Το κίνημα κατά της Γουόλ Στριτ είναι πολύ σημαντικό. [Οι αρχές και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης] επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το εύρος του, όμως η διαφθορά του καπιταλιστικού συστήματος είναι ορατή πλέον από τον πληθυσμό» λέει ο Αλί Χαμενεΐ.

«Μια μέρα το κίνημα αυτό θα γκρεμίσει το δυτικό καπιταλιστικό σύστημα που θα βρεθεί σε πλήρες αδιέξοδο» τόνισε μιλώντας στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πόλη Κερμανσάχ.

«Οι πόλεμοι στο Ιράκ και το Αφγανιστάν κηρύχθηκαν από το 1% που κυβερνά τις ΗΠΑ, όμως το υπόλοιπο 99% πληρώνει το τίμημα» προσέθεσε ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αναφερόμενος στο σύνθημα των διαδηλωτών της Γουόλ Στριτ «Είμαστε το 99%».

Οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ συνεχίζονται. Την Τρίτη οργανώθηκε στη Νέα Υόρκη μια «πορεία των εκατομμυριούχων», ενώ στη Βοστόνη και την Ουάσινγκτον οι αρχές προχώρησαν σε πολλές συλλήψεις ακτιβιστών.

Τις τελευταίες ημέρες πολλά ιρανικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την πεποίθηση ότι το κίνημα κατά της Γουόλ Στριτ προαναγγέλλει μια «Αμερικανική Άνοιξη» κατά το πρότυπο της «Αραβικής Άνοιξης» που οδήγησε στην ανατροπή απολυταρχικών καθεστώτων του αραβικού κόσμου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου