Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Βίντεο-μήνυμα του νέου ηγέτη της Αλ Κάιντα καλεί σε εξέγερση

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

    Με ένα βίντεο περίπου 13 δευτερολέπτων που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ο νέος ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι καλεί τους Λίβυους να ιδρύσουν ισλαμιστικό καθεστώς και τους Αλγερινούς σε επανάσταση.
 



Το βίντεο ανακάλυψε το SITE, το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων και είναι το τελευταίο χρονολογικά στο οποίο η οργάνωση -απούσα από την "Αραβική Άνοιξη"- προσπαθεί να αναλάβει και πάλι πρωτοβουλία.
Σε αυτό ο αλ Ζαουάχρι συγχαίρει τους λίβυους αντάρτες για την κατάληψη της Τρίπολης και τους πιέζει να υιοθετήσουν τη σαρία ως βάση του καθεστώτος τους, προειδοποιώντας τους ότι "το πρώτο πράγμα που το ΝΑΤΟ θα σας ζητήσει να κάνετε είναι να απαρνηθείτε το Ισλάμ".
Αποκαλώντας την Ατλαντική Συμμαχία "δυτική συμμορία" καλεί τους Λίβυους “να προσέξετε τις συνωμοσίες της Δύσης και τους ρουφιάνους της την ώρα που ανοικοδομείτε το νέο σας κράτος. Μην τους επιτρέψετε να σας κοροϊδέψουν και να σας στερήσουν τα αποτελέσματα των θυσιών και των δεινών σας”.
Απευθυνόμενος στο λαό της Αλγερίας ο διάδοχος του Οσάμα Μπιν Λάντεν είπε "τα αδέλφια σας στην Τυνησία και τη Λιβύη πέταξαν τους τυράννους στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, γιατί δεν κάνετε το ίδιο και σεις;".    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου