Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Διαπραγματευόμαστε για μείωση του χρέους

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

    Η Ελλάδα διαπραγματεύεται για την ελάφρυνση του χρέους της, παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια για κούρεμα του ελληνικού χρέους μεγαλύτερο του 21% και χαρακτηρίζοντας τη διαπραγμάτευση «μεγάλη». Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας αναταραχής και μέσα σε ένα ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον η Ευρώπη και ιδιαίτερα η ευρωζώνη, καλείται πρώτη να βρει απαντήσεις στο πρόβλημα.
 



Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός "διαπραγματευόμαστε με κάθε τρόπο για να ελαφρύνουμε αυτό το χρέος. Και αυτό, νομίζω, είναι κατανοητό, αυτή είναι η μεγάλη διαπραγμάτευση και εκεί είναι και το μεγάλο πρόβλημα. Όμως, το να διαπραγματευθούμε το δικαίωμα να συνεχίζουμε να παράγουμε χρέη όπως ορισμένοι υπονοούν, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε να φορτωθούμε και νέα χρέη στο μέλλον και να διεκδικούμε από τους λαούς των άλλων κρατών - μελών να πληρώνουν μελλοντικά χρέη μας. Γι' αυτό, λέμε ότι πρέπει να μειώσουμε άμεσα τα ελλείμματα".
Ο Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε ότι: "Μέσα σε αυτό το περιβάλλον πρέπει να μεταδώσουμε πνεύμα ψυχραιμίας στους πολίτες", κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι δεν συμβάλει στη δημιουργία ενός τέτοιου κλίματος στη χώρα, αντιθέτως χρησιμοποιεί συστηματικά ακόμα και "ασύστολα ψεύδη", για "να εκμεταλλευτεί την ανησυχία και τον πόνο του ελληνικού λαού, χωρίς να αναλαμβάνει τις τεράστιες και ιστορικές δικές της ευθύνες".
Αναλυτικά στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκαν:
1. Προσχέδιο Νόμου για την Ίδρυση Επιστημονικών Εταιριών των Ιατρικών Ειδικοτήτων, Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Επιστημών Υγείας του ΚΕΣΥ, την απόκτηση Ιατρικής Ειδικότητας και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση Ιατρών. (Α. Λοβέρδος)
2. Σχέδιο νόμου: Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας προς την Οδηγία 2009/52/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 18.6.2009 σχετικά με την «Επιβολή ελαχίστων προτύπων όσον αφορά τις κυρώσεις και τα μέτρα κατά των εργοδοτών που απασχολούν παράνομα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών», προκειμένου να καταπολεμηθεί η παράνομη μετανάστευση και λοιπές διατάξεις. (Γ. Κουτρουμάνης)
3. Σχέδιο νόμου: Κανόνες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκίνητα (Νέα ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης μέχρι εννέα (9) θέσεων) και Μοτοσικλέτες Δημόσιας Χρήσης (Μ.Δ.Χ.). (Γ. Ραγκούσης)
4. Σχέδιο νόμου: Καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας. (Μ. Παπαϊωάννου)
5. Σχέδιο νόμου «για τη μεταφορά στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2Θ05/35/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου σχετικά με τη ρύπανση από τα πλοία και τη θέσπιση κυρώσεων, περιλαμβανομένων των ποινικών κυρώσεων, για αδικήματα ρύπανσης, η οποία τροποποιήθηκε με την Οδηγία 2009/123/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ηςΟκτωβρίου 2009». (Μ. Παπαϊωάννου)
6. Σχέδιο νόμου: Δικαίωμα των εργαζομένων στην ενημέρωση και διαβούλευση σε κοινοτικής κλίμακας επιχειρήσεις και ομίλους επιχειρήσεων σε συμμόρφωση προς την Οδηγία 2009/38/ΕΚ/6.5.2009. (Γ. Κουτρουμάνης)
7. Ενημέρωση για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014 - 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Μ. Ξενογιαννακοπούλου)    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου