Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Μια φοιτήτρια τραυματίστηκε Στους δρόμους της Μπολόνια οι Iταλοί «Αγανακτισμένοι»

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
Με κύριο σύνθημα «ντροπή Τρισέ, ντροπή Τράπεζα της Ιταλίας», περίπου εκατό φοιτητές που δηλώνουν πως «ανήκουν στο παγκόσμιο κίνημα των αγανακτισμένων» διαδήλωσαν μπροστά στην είσοδο των γραφείων της Τράπεζας της Ιταλίας στην Μπολόνια.


Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο που φιλοξενεί τον τραπεζικό οργανισμό για να το καταλάβουν, αλλά -όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος- η αστυνομία τους απώθησε χρησιμοποιώντας ρόπαλα.

Μια φοιτήτρια είκοσι τριών ετών μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο πρώτων βοηθειών με σπασμένα τα μπροστινά δόντια της πάνω γνάθου. Οι ιταλοί «αγανακτισμένοι» βαφτίσθηκαν «εξεγερμένοι δράκοι» και κύριό τους σύμβολο, στη σημερινή κινητοποίηση, ήταν το ομοίωμα μιας μάγισσας, που ονόμασαν «Αγία χρεοκοπία».

Οι «αγανακτισμένοι» της Μπολόνιας, στην συνέχεια μετέβησαν στην περιοχή όπου στεγάζονται τα γραφεία του δικαστηρίου της πόλης, και ειδικότερα, ο τομέας των κατασχέσεων λόγω χρεοκοπίας. Κατάφεραν να εισέλθουν στο κτήριο και να πετάξουν από τα παράθυρα μερικούς από τους φακέλους με ονόματα και στοιχεία οφειλετών.

«Σε εσάς τα χρέη, σε εμάς οι τσάντες μας και οι ζωές μας», έγραφε ένα από τα πανό που σήκωσαν οι διαδηλωτές. Αργά το απόγευμα, μια επιτροπή των ιταλών «εξεγερμένων δράκων», πρόκειται να προσπαθήσει να επιδώσει επιστολή, με τα βασικά σημεία της σημερινής και των μελλοντικών κινητοποιήσεων, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου