Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Αμερικανικές προειδοποιήσεις στο Ιράν για τα σχέδια δολοφονίας του Σαουδάραβα πρέσβη

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/

Η Κλίντον προειδοποιεί το Ιράν για τη σχεδιαζόμενη δολοφονία του Σαουδάραβα πρέσβη.

Σε μεγαλύτερη απομόνωση θα τεθεί η Τεχεράνη, στην περίπτωση που αποδειχθεί πως η ιρανική κυβέρνηση σχεδίαζε την δολοφονία του Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.
«Θα συνεργαστούμε με τους φίλους και του συνεταίρους μας σε όλο το κόσμο ούτως ώστε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα που θα βάζει τέλος σε τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες» δήλωσε στο Τύπο η Κλίντον και συμπλήρωσε ότι είναι πλέον η ώρα να «στείλουμε ισχυρό μήνυμα στο Ιράν για περεταίρω απομόνωση του από τη διεθνή κοινότητα» .
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμη ότι η σχέση της ιρανικής κυβέρνησης με τη σχεδιαζόμενη δολοφονία του Σαουδάραβα πρέσβη στις ΗΠΑ, θα εξωθήσει τη χώρα της να πείσει και άλλα κράτη να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τεχεράνη.



Νωρίτερα, οι αμερικανικές διωκτικές αρχές εξάρθρωσαν μια συνωμοσία με στόχους την ανατίναξη των πρεσβειών του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσινγκτον, αλλά και τη δολοφονία του πρεσβευτή της Σαουδικής Αραβίας εκεί, όπως προέκυψε από ακροαματική δικαστική διαδικασία και τις δηλώσεις υψηλά ιστάμενου Αμερικανού αξιωματούχου.
Ως πρωταγωνιστές σε αυτή τη συνωμοσία αναφέρθηκαν βάσει επιβαρυντικών στοιχείων, που παρουσιάστηκαν εκ μέρους του FBI, οι Μανσόρ Αρμπαμπσιάρ και Γολάμ Σακουρί, καταγόμενοι απο το Ιράν αμφότεροι, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον δικαστή στη Νέα Υόρκη.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου