Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Τι είδε το ΒΒC στην Αθήνα

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/



Πως μοιάζει, ηχεί και μυρίζει μια χώρα η οποία βρίσκεται στο οικονομικό χείλος, αναρωτιέται σήμερα το BBC, αναφερόμενο φυσικά στη χώρα μας.



«Φτάνοντας στην Αθήνα, είδαμε αμέσως τα κλειστά μαγαζιά, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια, τους κάδους ξεχειλισμένους από σκουπίδια. Είδαμε ακόμα μια προκλητική αφίσα, βιαστικά κολλημένη σε ένα τοίχο, να εξυμνεί τα επεισόδια στο Λονδίνο, πριν από λίγους μήνες. ’’Χαιρετίσματα από το Λονδίνο’’, γράφει έχοντας μια φωτογραφία από νεαρούς που παίρνουν DVD players, από ένα μαγαζί».

Έτσι ξεκινάει το βρετανικό ρεπορτάζ για την Αθήνα το οποίο συνεχίζει λέγοντας ότι η κρίση χρέους είναι πολλά περισσότερα από αριθμούς με πολλά μηδενικά.
«Πολλοί παραδέχονται ότι η Ελλάδα έχει δανειστεί πάρα πολλά χρήματα και η οικονομία της είναι πολύ αδύναμη για να μπορέσει να τα ξεπληρώσει, με την χώρα να είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας», σημειώνουν οι δημοσιογράφοι του βρετανικού δικτύου Chris Mason και Chris Brindley.
Οι άνθρωποι πεινούν... 
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, τα σημάδια της οικονομικής και της πολιτικής αναταραχής, δεν είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Στην υπαίθρια αγορά της Αθήνας, οι έμποροι δηλώνουν ότι η Ελλάδα που γνώριζαν δεν υπάρχει πια.
«Τα μεσάνυχτα, στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το ελληνικό Κοινοβούλιο κάποιοι λίγοι ακόμα συζητούν για την κρίση που πλήττει την χώρα τους. Ένας από τους παρευρισκόμενους δηλώνει ότι πλέον οι Έλληνες έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις πραγματικής φτώχειας, κάτι το οποίο απλά δεν έχουν συνηθίσει».
«Οι λάθος άνθρωποι είναι αυτοί που υποφέρουν περισσότερο» είναι η φράση με την οποία καταλήγει το ρεπορτάζ των δυο δημοσιογράφων, οι οποίοι μετά την Ελλάδα θα ταξιδέψουν στην Ιταλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο για να μεταφέρουν το αντίστοιχο κλίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου