Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Σλοβακία: Συμφωνία για τον EFSF

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι θα στηρίξει τον EFSF, με αντάλλαγμα εκλογές
Σε συμφωνία κατέληξαν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Σλοβακία, Ρόμπερτ Φίκο με τον κυβερνητικό σχηματισμό, για την διεύρυνση του Χρηματοπιστωτικού Ταμείου EFSF.



Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης SMER δήλωσε ότι θα στηρίξει την ενίσχυση του EFSF, στην επόμενη ψηφοφορία, με αντάλλαγμα την προκήρυξη εκλογών. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος και τα υπόλοιπα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού συμφώνησαν η διαδικασία επικύρωσης του EFSF να διεξαχθεί έως την Παρασκευή.
Από την πλευρά της, η απερχόμενη πρωθυπουργός της χώρας, Ιβέτα Ραντιτσόβα, σημείωσε ότι η επόμενη ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για τον EFSF θα γίνει το συντομότερο δυνατόν.
Την ίδια ώρα, ο Ρόμπερτ Φίκο δήλωσε ότι υπήρξε επίσης συμφωνία οι πρόωρες εκλογές στη Σλοβακία να γίνουν έως τον Μάρτιο.
Νωρίτερα, είχε προηγηθεί συνάντηση της κυβερνητικής συμμαχίας με το κόμμα του, Σμερ, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χωρίς να σχολιάσει το αποτέλεσμα. Το βασικό κυβερνητικό κόμμα SDKU έχει ξεκινήσει εναγώνια προσπάθεια να εξασφαλίσει την έγκριση του σχεδίου μέχρι το τέλος της εβδομάδας, μετά από την αποτυχία ψήφισης του από το κοινοβούλιο, που δημιούργησε έντονη ανησυχία και πιέσεις από την Ευρώπη προς την πρωθυπουργό, αλλά και εσωτερική πολιτική αναταραχή. 
 
 
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου